18 °C Budapest
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.

Működik a legális banki trükk: ezzel a módszerrel most rengeteg pénzt spórolhatsz

2022. szeptember 20. 14:32

A mai napig sokan választják a kártyás fizetés helyett a készpénzt, hiszen mindenhol elfogadják és rögtön elérhető. Ugyanakkor rengeteg esetben előfordul a bankmonitor.hu szerint, hogy a bakkártyánk használatával jelentős összegeket megspórolhatnánk.

A spórolás napjainkban fokozottan előtérbe került, így az élet számos területén kénytelenek voltunk felülvizsgálatot tartani és változtatni, ha csak apró dolgokon is. Első körben éppen ezért érdemes megnéznünk, hogy milyen költségek is tartoznak a bankszámlánkhoz, vagy ha nincs még számlánk, akkor tüzetesebben átvizsgálni az ajánlatokat.

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy ha a bankszámlánkhoz be van állítva a díjmentes készpénzfelvétel, akkor havonta két alkalommal, összesen maximum 150 ezer forintban vehetünk fel ingyen készpénzt bármelyik hazai bankautomatából. Ugyanakkor nehéz követni, hogy pontosan hol is tart az ingyenes összeg, illetve a készpénzfelvételek száma. Ráadásul olyan esetek is előfordulhatnak, amikor az ingyenes összeghatárnál több pénzt kell felvennünk, vagy éppen már túlvagyunk a két tranzakción.

A limit túllépése pedig számlacsomagtól függően több száz, vagy akár több mint ezer forintunkba is kerülhet. Így ahelyett, hogy felvennénk pénzt sokszor jobban megéri a kártyás fizetést választanunk a mindennapi bevásárlás, az utazási költségek, vagy éppen a csekkbefizetések esetében.

Olcsóbb, ha bankkártyával fizetsz

Nem csak termékekért, hanem szolgáltatásokért is fizethetünk már kártyával, így a tranzakció díjmentes, hiszen vásárlásnak minősül. Ezzel pedig egyszerűen kifizethetjük az utazásainkat, a tankolást, de a szállásfoglalást is gyorsan, kényelmesen el tudjuk intézni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sőt, sok esetben ilyenkor nemcsak a készpénzfelvétel költségén tudunk spórolni, hanem a szolgáltatás árából is biztosítanak kedvezményeket a cégek, ha online fizetünk. A tömegközlekedésben például terminálok, online elérhető jegyvásárlási felület és mobil applikáció közül is választhatunk.

Sokat spórolhatunk azon is, ha a postai csekkek helyett online fizetjük a rezsinket. Ilyenkor az összesítést elérhetjük a netbankon keresztül, vagy emailben elküldik nekünk. Ezzel a minimális módosítással pedig megtakaríthatjuk a postai számlakivonat díját. Hasonlóképpen a drága sms értesítésektől is érdemes megszabadulnunk, hiszen a járulékos költségek közül ezzel tetemes összegeket fizethetünk ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem