A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.

Működik a legális banki trükk: ezzel a módszerrel most rengeteg pénzt spórolhatsz

2022. szeptember 20. 14:32

A mai napig sokan választják a kártyás fizetés helyett a készpénzt, hiszen mindenhol elfogadják és rögtön elérhető. Ugyanakkor rengeteg esetben előfordul a bankmonitor.hu szerint, hogy a bakkártyánk használatával jelentős összegeket megspórolhatnánk.

A spórolás napjainkban fokozottan előtérbe került, így az élet számos területén kénytelenek voltunk felülvizsgálatot tartani és változtatni, ha csak apró dolgokon is. Első körben éppen ezért érdemes megnéznünk, hogy milyen költségek is tartoznak a bankszámlánkhoz, vagy ha nincs még számlánk, akkor tüzetesebben átvizsgálni az ajánlatokat.

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy ha a bankszámlánkhoz be van állítva a díjmentes készpénzfelvétel, akkor havonta két alkalommal, összesen maximum 150 ezer forintban vehetünk fel ingyen készpénzt bármelyik hazai bankautomatából. Ugyanakkor nehéz követni, hogy pontosan hol is tart az ingyenes összeg, illetve a készpénzfelvételek száma. Ráadásul olyan esetek is előfordulhatnak, amikor az ingyenes összeghatárnál több pénzt kell felvennünk, vagy éppen már túlvagyunk a két tranzakción.

A limit túllépése pedig számlacsomagtól függően több száz, vagy akár több mint ezer forintunkba is kerülhet. Így ahelyett, hogy felvennénk pénzt sokszor jobban megéri a kártyás fizetést választanunk a mindennapi bevásárlás, az utazási költségek, vagy éppen a csekkbefizetések esetében.

Olcsóbb, ha bankkártyával fizetsz

Nem csak termékekért, hanem szolgáltatásokért is fizethetünk már kártyával, így a tranzakció díjmentes, hiszen vásárlásnak minősül. Ezzel pedig egyszerűen kifizethetjük az utazásainkat, a tankolást, de a szállásfoglalást is gyorsan, kényelmesen el tudjuk intézni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sőt, sok esetben ilyenkor nemcsak a készpénzfelvétel költségén tudunk spórolni, hanem a szolgáltatás árából is biztosítanak kedvezményeket a cégek, ha online fizetünk. A tömegközlekedésben például terminálok, online elérhető jegyvásárlási felület és mobil applikáció közül is választhatunk.

Sokat spórolhatunk azon is, ha a postai csekkek helyett online fizetjük a rezsinket. Ilyenkor az összesítést elérhetjük a netbankon keresztül, vagy emailben elküldik nekünk. Ezzel a minimális módosítással pedig megtakaríthatjuk a postai számlakivonat díját. Hasonlóképpen a drága sms értesítésektől is érdemes megszabadulnunk, hiszen a járulékos költségek közül ezzel tetemes összegeket fizethetünk ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem