Giganyeremény találhat gazdára az Ötöslottón: még az unokáid is megélnének ennyiből

Giganyeremény találhat gazdára az Ötöslottón: még az unokáid is megélnének ennyiből

2020. november 20. 15:31

Továbbra sem volt telitalálat az Ötöslottón, így 17 heti halmozódást követően a várható főnyeremény ezen a héten 3,3 milliárd forint. Minden idők legnagyobb, 6,4 milliárd forintos főnyereményén kívül - amelyet idén márciusban vitt el egy szerencsés játékos - utoljára több mint másfél éve volt a jelenleginél nagyobb Ötöslottó jackpot: tavaly áprilisban 29 hét halmozódás után 4,1 milliárd forintot vihetett haza egy játékos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Ötöslottó eheti főnyereménye 17 hét halmozódást követően 3,3 milliárd forintos magasságban szárnyal. A sorsolást közvetítő SzerencseSzombat műsorvezetői és meghívott vendégei a televíziózás történetének izgalmas mérföldköveit elevenítik fel a lottóshowban, az Ötöslottó sorsolás hangulatáról pedig ezúttal a többszörös Fonogram-díj jelölt Groovehouse gondoskodik.

A Luxor játékot kísérő beszélgetés témája a televíziózás világnapja lesz. A Szerencsejáték Zrt. számára kiemelt fontosságú a játékosok és a munkatársak egészségének védelme, ezért a vendégek, Radványi Dorottya és Koltay Anna, az MTVA műsorvezetői, online formában csatlakoznak a műsorhoz. Többek között arról is lesz szó, hogy mikor indult el az első nyilvános televízióadás a tengerentúlon, illetve hogy melyik magyar feltaláló fejlesztette ki a modern, teljesen elektronikus televíziós rendszert.

A televíziózás nem csak a hírfogyasztásunkat és szórakozásunkat változtatta meg alapjaiban, de a lottózásra is nagy hatással volt. A magyar nézők első alkalommal 1962. március 9-én kísérhették figyelemmel a televízió képernyőjén a lottósorsolást, és az azt megelőző szórakoztató műsort. Ezt követően hétről-hétre újabb és újabb helyszínekre szervezték a sorsolások nyilvános eseményét: kultúrházakba, strandokra, sőt még mozikba is. A legkülönlegesebb TV-s sorsolásokat Budapestről közvetítették, például a Divatcsarnokból, a Lottó Áruházból vagy valamelyik uszodából.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?