11 °C Budapest

Végre vidékre is eljutnak ezek az automaták: a fővárosban nagy volt a kereslet

2020. május 22. 10:34

A 2018-ban elindított projekt célja egy sokszínűbb, egymásra odafigyelőbb, egymást ismerő közösség létrehozása. A minőségi irodalom terjesztése érdekében az ország több pontján könyvautomatákat helyeztek el, amelyekből elérhető áron, zsebkönyv formájú könyvek közül válogathatnak az érdeklődők. A zsebkönyvek hatalmas népszerűségét látva a zsebkönyvautomata-hálózatot tovább bővítik, immár tizenegy vidéki városban, többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Székesfehérváron is működnek POKET automaták.

Az alapítók, Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író számára fontos feltétel volt, hogy az okostelefon méretű zsebkönyvek praktikusan, kedvező áron és kényelmesen elérhetőek legyenek bárki számára. A POKET projekt keretében a járókelők az utcán válogathatnak kortárs és klasszikus irodalmi művek közül.

Budapest frekventált pontjain - Széll Kálmán téri metró állomás, Vígszínház, Keleti pályaudvar, Batthyány tér, Móricz Zsigmond körtér, Déli pályaudvar, Madách Imre tér, Károlyi-kert, valamint a Liszt Ferenc Repülőtér T2A és B terminálján - helyezték el a könyvautomatává alakított italautomatákat.

A kezdeményezés hatalmas siker lett, az első könyvek a tervezett fél év helyett két hét alatt fogytak el. Ezután indult el az automaták vidéki terjeszkedése is: a Szerencsejáték Zrt. támogatásával ma már Szentendrén, Gödöllőn, Kecskeméten, Komáromban, Cegléden, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben és Tatán is elérhetőek a különleges irodalmi olvasmányok.

Azt vettük észre, ha nem történik semmi körülöttünk, akkor máris nyúlunk be a zsebünkbe a telefonért. Mi pedig azt szerettük volna, hogy legyen egy ugyancsak a zsebünkben elférő alternatíva, ami lehetőséget ad, hogy klasszikus vagy kortás irodalmat olvashassunk. Ez lett a POKET zsebkönyv, amelyet a város forgalmas csomópontjain kihelyezett zsebkönyvautomatákban lehet megvásárolni. Mostanra már számos szépirodalmi válogatás megtalálható az automatákban

- hangsúlyozta Vecsei H. Miklós a hazai kezdeményezés egyik alapítója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk a hazai kezdeményezéshez, amely elérhetőbbé teszi nyomtatott formában a klasszikus és kortárs irodalmat a fiatalabb közönség számára. Reméljük, hamarosan újra kezébe veheti minden érdeklődő a zsebkönyveket az ország minden pontján, és a hosszú otthonlétet követően akár a szabadban, köztereken is olvashatjuk a Poket irodalmat

- emelte ki Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem