Holnap nyit a legújabb magyar pláza: különleges bolt várja a vevőket

2011. október 3. 13:34

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, kedd délelőtt nyitja meg kapuit a legújabb magyarországi bevásárlóközpont. A plázában egy különleges Spar is helyet kap - tájékoztatta lapunkat az áruházlánc.

A 2000 m2-es, energiatakarékossági, hulladékgazdálkodási és a káros-anyag kibocsájtás csökkentését célzó megoldásokat felvonultató üzlet szintén holnap nyitja meg kapuit. Az áruház a város tizenkettedik SPAR egysége, ahol 75 új munkahely létesül.

A szegedi áruházban az eladótér és a kiszolgáló helyiségek (raktár, előkészítők, stb.) kizárólag energiatakarékos LED világítással üzemelnek. Az előkészítőkben és a pultok mögött infra- csapok kerültek felszerelésre, melyek érzékelik a kéz jelenlétét és csak a használat idejéig folyatják a vizet.

A bolt egyetlen berendezése (fűtés, kemence, meleg víz előállítás, stb.) sem használ gázt, így a kereskedelmi egységnek egyáltalán nincs káros-anyag levegőterhelése. A hűtéstechnikai rendszer által termelt hulladék-hőt sem a szabadba engedik, hanem 100%-ban ezzel a hőenergiával fűtik fel a használati meleg vizet, valamint az áruház fűtésére is rásegítenek ezzel.

A boltban keletkezett hulladékot szelektíven kezelik, a más egységekben már megszokott üvegvisszaváltó automata a sértetlen műanyag (PET) palackokat és az alumínium dobozokat is visszaveszi, darabonként egy és két forintos áron.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Újdonság - "SPAR to go"

A vásárlók kényelmének érdekében újdonsággal is szolgál a szegedi szupermarket. A bejárat mellett "SPAR to go" néven önállóan működő egységként kialakítottak egy étkezésre alkalmas snack bart, ahol helyben készített, azonnal fogyasztható friss termékek bőséges választéka található.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?