Halálos veszedelem, az USA fertőzheti meg az egész világot

2009. május 14. 14:02

A Hong Kong-i kormányzat felszólította az Egyesült Államokat, hogy vizsgálja át jobban az országból kilépőket, hogy azok ne hordozhassák szanaszét a világban a sertésinfluenzát.

A távol-keleti országban akkor robbant ki a kormányzati elégedetlenség, amikor egy Hong Kong-i lakosról San Franciscóból hazatérve kiderült, hogy hordozza a sertésinfluenza vírusát. Ő eddig az ország második ilyen betege.

A 24 éves beteg már az Egyesült Államokban a láz és megfázás tüneteit mutatta, ennek ellenére könnyedén elrepülhetett Las Vegasból San Franciscoba, majd onnan tovább Hong Kongba. A reptéren megvizsgálva derült ki, hogy elkapta a sertésinfluenzát - szerencsére azonban a betegség egyetlen komolyabb tünetét sem produkálta azóta.

Dr. Thomas Csang, az Egészségvédelmi Központ vezetője az eset hallatán felszólította az Egyesült Államokban tanuló diákokat, hogy a nyári szünetre térjenek haza, ha lehet, ne utazgassanak és azonnal forduljanak orvoshoz, ha az influenza tüneteit érzik magukon. Ázsiában így is komoly félelemmel tekintenek a nyár elé a szakemberek, amikor is diákok tízezrei fognak hazatérni az USA-ból. A Hong Kong-i népegészségügyi miniszter, Dr. York Csau ezért felszólította az amerikai hatóságokat, hogy sokkal alaposabban vizsgálják ki az országot elhagyó turistákat, hogy azok ne fertőzhessék meg az egész világot.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?