Halálos veszedelem, az USA fertőzheti meg az egész világot

2009. május 14. 14:02

A Hong Kong-i kormányzat felszólította az Egyesült Államokat, hogy vizsgálja át jobban az országból kilépőket, hogy azok ne hordozhassák szanaszét a világban a sertésinfluenzát.

A távol-keleti országban akkor robbant ki a kormányzati elégedetlenség, amikor egy Hong Kong-i lakosról San Franciscóból hazatérve kiderült, hogy hordozza a sertésinfluenza vírusát. Ő eddig az ország második ilyen betege.

A 24 éves beteg már az Egyesült Államokban a láz és megfázás tüneteit mutatta, ennek ellenére könnyedén elrepülhetett Las Vegasból San Franciscoba, majd onnan tovább Hong Kongba. A reptéren megvizsgálva derült ki, hogy elkapta a sertésinfluenzát - szerencsére azonban a betegség egyetlen komolyabb tünetét sem produkálta azóta.

Dr. Thomas Csang, az Egészségvédelmi Központ vezetője az eset hallatán felszólította az Egyesült Államokban tanuló diákokat, hogy a nyári szünetre térjenek haza, ha lehet, ne utazgassanak és azonnal forduljanak orvoshoz, ha az influenza tüneteit érzik magukon. Ázsiában így is komoly félelemmel tekintenek a nyár elé a szakemberek, amikor is diákok tízezrei fognak hazatérni az USA-ból. A Hong Kong-i népegészségügyi miniszter, Dr. York Csau ezért felszólította az amerikai hatóságokat, hogy sokkal alaposabban vizsgálják ki az országot elhagyó turistákat, hogy azok ne fertőzhessék meg az egész világot.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?