Sertésinfluenza: kik húzzák a legtöbb hasznot a víruspánikból?

2009. május 13. 13:02

Jamaika, Egyiptom és a Dominikai Köztársaság lehetnek a Mexikóban kialakult sertésinfluenza-pánik igazi "haszonélvezői".

Az utazók -és az utazási irodák- ugyanis valószínűleg egyhamar nem vágynak majd Mexikóba. Tekintettel arra, hogy az egy hónapja kialakult vírus miatti pánik még mindig a világsajtó érdeklődésének középpontjában szerepel, a turistatömegek egy ideig még biztosan elkerülik az amerikai országot.

Brit sajtóértesülések szerint a legnagyobb utazási irodákban 30 százalékkal nőtt meg a jamaikai, 23 százalékkal az egyiptomi és 19 százalékkal a dominikai utak foglalása az elmúlt hetekben.

Mexikónak valóban a legrosszabbkor jött a vírus: a késő tavaszi-kora nyári hetek azok, amikor a legtöbb utazni vágyó lefoglalja nyaralását. Azzal, hogy a vírushelyzet hetek óta az ország a vezető hírekben szerepel, szinte teljesen elvesztette turisztikai vonzerejét. Ezt a renomét -szakértők szerint- pedig csak nagyon nehéz lesz visszaszereznie.

Ráadásul a gazdasági válság miatt egyre több európai család tervezi, hogy idén az öreg kontinensen, vagy annak közelében tölti a vakációt. Nem véletlen, hogy a török tengerpart és Egyiptom felé is jelentősen megnőtt az érdeklődés. Ugyanakkor Nagy-Britanniában az utazások árai átlagban 10 százalékkal növekedtek a tavalyi évhez képest.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem