5 °C Budapest

Sertésinfluenza: kik húzzák a legtöbb hasznot a víruspánikból?

2009. május 13. 13:02

Jamaika, Egyiptom és a Dominikai Köztársaság lehetnek a Mexikóban kialakult sertésinfluenza-pánik igazi "haszonélvezői".

Az utazók -és az utazási irodák- ugyanis valószínűleg egyhamar nem vágynak majd Mexikóba. Tekintettel arra, hogy az egy hónapja kialakult vírus miatti pánik még mindig a világsajtó érdeklődésének középpontjában szerepel, a turistatömegek egy ideig még biztosan elkerülik az amerikai országot.

Brit sajtóértesülések szerint a legnagyobb utazási irodákban 30 százalékkal nőtt meg a jamaikai, 23 százalékkal az egyiptomi és 19 százalékkal a dominikai utak foglalása az elmúlt hetekben.

Mexikónak valóban a legrosszabbkor jött a vírus: a késő tavaszi-kora nyári hetek azok, amikor a legtöbb utazni vágyó lefoglalja nyaralását. Azzal, hogy a vírushelyzet hetek óta az ország a vezető hírekben szerepel, szinte teljesen elvesztette turisztikai vonzerejét. Ezt a renomét -szakértők szerint- pedig csak nagyon nehéz lesz visszaszereznie.

Ráadásul a gazdasági válság miatt egyre több európai család tervezi, hogy idén az öreg kontinensen, vagy annak közelében tölti a vakációt. Nem véletlen, hogy a török tengerpart és Egyiptom felé is jelentősen megnőtt az érdeklődés. Ugyanakkor Nagy-Britanniában az utazások árai átlagban 10 százalékkal növekedtek a tavalyi évhez képest.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?