Átírta az élet szabályait a sertésinfluenza

2009. május 8. 10:02

Mexikó népe a sertésinfluenza okozta pánik után csak nagyon lassan tér vissza a normális kerékvágásba. Igaz, egyelőre még messze vannak a régi hétköznapok, a hatóságok különös új szabályokat vezettek be.

Öt nappal azután, hogy Mexikóváros 20 milliós lakosságát felszólították arra, hogy lehetőség szerint maradjon otthon, a metropolisz -ha óvatosan is- de újra életre kel. Az emberek teszik dolgukat, kinyílnak a sarki taco-éttermek, a gyerekek újra járnak iskolába.

A hatóságok azonban kénytelenek szigorú intézkedéseket hozni azért, hogy megakadályozzák a vírus további terjedését.

Az éttermek például nem lehetnek tele (csak 50 százalékos kihasználtsággal működhetnek), a személyzet pedig maszk viselésére kötelezett. Az irodákban nem tarthatnak értekezleteket, és a dolgozóknak legalább két méteres távolságra kell ülniük egymástól.

A mozik és a színházak újra működnek, de alacsonyabb kihasználtsággal: a nézők között egy széket ki kell hagyni, és nem csak egymás mellé nem ülhetnek az emberek, de előttük és mögöttük is szabadon kell hagyni egy helyet.

A tömegközlekedési járműveket naponta többször fertőtlenítik, az utasok kéztisztító zselét kapnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábbi cikkünk arról, hogy nálunk hogy előzhető meg a vírus terjedése: Sertésinfluenza: mennyiből élheted túl a halálos vírust?

Számítások szerint az amerikai ország számára óriási veszteséget jelent a H1N1 vírus-pánik: a kormány számításai szerint az ipar és a turizmus eddig mintegy 2,3 milliárd dolláros, azaz 46 milliárd forintos kárt szenvedett.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem