Hülye kérdések a BKV-hoz

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 13:00

Nagyjából két perc alatt megtervezi kérésre bárki tömegközlekedési útvonalát, megmondja az utazás idejét és az árát is a BKV információs szolgálata. A szolgáltatást interneten, telefonon és személyesen is igénybe lehet venni, naponta átlagosan ötvenen meg is teszik ezt - írja a Népszabadság.

A másfél éve működő szolgáltatást feltűnően sok külföldi veszi igénybe, a hazai utasok közül főként vidékiek kérnek telefonos segítséget vagy személyes tájékoztatást az Akácfa utcai ügyfélszolgálaton.

A szolgáltatásból azt is meg lehet tudni, hogy hol, mennyit kell várni a járművekre, s mennyi ideig tart az utazás. Azoknak, akik szóban - telefonon vagy személyesen - érdeklődnek, még többet tudnak segíteni az ügyfélszolgálat munkatársai - mondta az irodavezető. Ekkor ugyanis kiderül, hogy az útvonal összeállításakor a legrövidebb út, a legolcsóbb megoldás, netán a legkevesebb átszállás legyen-e a szempont.
 
Az ügyfélszolgálathoz futnak be a panaszok és dicséretek - bármilyen hihetetlen, utóbbiból is van jócskán -, itt érdeklődnek az elveszett tárgyak iránt és rengeteg menetrenddel, sőt tarifával kapcsolatos kérdéssel is a szolgálatot keresik fel. Évente hetvenezer ügyfél lép kapcsolatba az irodával, ezrével kapnak levelet és e-mailt is. A panaszok kivizsgálása az iroda munkatársainak feladata, s - mondják - minden ügynek utánajárnak. A tapasztalt "ügyfelesek" előre tudják, aznap, amikor valahol valami jelentős forgalmi változás lép életbe - vágányfelújítás, metróépítés - folyamatosan égnek a telefonvonalak, de egy csendes napon is átlagosan 200 hívás érkezik.

Sokan elvesztett tárgyaik iránt érdeklődnek, erre is van már telefonos segítség. Az emberek szertik a praktikus dolgokat maximálisan kihasználni, így aztán előfordult, hogy akinek összeállították a kívánt útvonalát, ami a Vidám Parkig tartott, azt is megkérdezte, mennyi oda a belépő. De olyan ügyfél is akadt, aki az információn kérdezte meg, vajon elvesztette-e a 42-es villamoson a sapkáját. Neki nem tudtak segíteni. És annak a telefonálónak sem, aki azzal bízta volna meg a BKV-t, hogy keresse meg a Budapest Parádén elhagyott gyűrűjét.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?