21 °C Budapest

Hülye kérdések a BKV-hoz

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 13:00

Nagyjából két perc alatt megtervezi kérésre bárki tömegközlekedési útvonalát, megmondja az utazás idejét és az árát is a BKV információs szolgálata. A szolgáltatást interneten, telefonon és személyesen is igénybe lehet venni, naponta átlagosan ötvenen meg is teszik ezt - írja a Népszabadság.

A másfél éve működő szolgáltatást feltűnően sok külföldi veszi igénybe, a hazai utasok közül főként vidékiek kérnek telefonos segítséget vagy személyes tájékoztatást az Akácfa utcai ügyfélszolgálaton.

A szolgáltatásból azt is meg lehet tudni, hogy hol, mennyit kell várni a járművekre, s mennyi ideig tart az utazás. Azoknak, akik szóban - telefonon vagy személyesen - érdeklődnek, még többet tudnak segíteni az ügyfélszolgálat munkatársai - mondta az irodavezető. Ekkor ugyanis kiderül, hogy az útvonal összeállításakor a legrövidebb út, a legolcsóbb megoldás, netán a legkevesebb átszállás legyen-e a szempont.
 
Az ügyfélszolgálathoz futnak be a panaszok és dicséretek - bármilyen hihetetlen, utóbbiból is van jócskán -, itt érdeklődnek az elveszett tárgyak iránt és rengeteg menetrenddel, sőt tarifával kapcsolatos kérdéssel is a szolgálatot keresik fel. Évente hetvenezer ügyfél lép kapcsolatba az irodával, ezrével kapnak levelet és e-mailt is. A panaszok kivizsgálása az iroda munkatársainak feladata, s - mondják - minden ügynek utánajárnak. A tapasztalt "ügyfelesek" előre tudják, aznap, amikor valahol valami jelentős forgalmi változás lép életbe - vágányfelújítás, metróépítés - folyamatosan égnek a telefonvonalak, de egy csendes napon is átlagosan 200 hívás érkezik.

Sokan elvesztett tárgyaik iránt érdeklődnek, erre is van már telefonos segítség. Az emberek szertik a praktikus dolgokat maximálisan kihasználni, így aztán előfordult, hogy akinek összeállították a kívánt útvonalát, ami a Vidám Parkig tartott, azt is megkérdezte, mennyi oda a belépő. De olyan ügyfél is akadt, aki az információn kérdezte meg, vajon elvesztette-e a 42-es villamoson a sapkáját. Neki nem tudtak segíteni. És annak a telefonálónak sem, aki azzal bízta volna meg a BKV-t, hogy keresse meg a Budapest Parádén elhagyott gyűrűjét.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29