-1 °C Budapest

Új beruházás indul a MOL Rt.-nél

Pénzcentrum
2005. november 2. 14:02

2005. november 2-án a MOL Rt. mintegy 6 milliárd forint értékű szerződést írt alá az olasz Siirtec Nigi S.p.A. céggel egy kénkinyerő üzem létesítésére, mely 2007-ben kezdi meg működését

2005. november 2-án a MOL Rt. mintegy 6 milliárd forint értékű szerződést írt alá az olasz Siirtec Nigi S.p.A. céggel egy kénkinyerő üzem létesítésére, mely 2007-ben kezdi meg működését.
A most megkötött szerződés értelmében Százhalombattán, a Dunai Finomítóban megvalósuló beruházás eredményeként a MOL Rt. képes lesz a szigorúbbá váló környezetvédelmi előírások teljesítésére, ami a motorbenzinekből és a gázolajból kivont kén közel 100%-os visszanyerését jelenti.
A beruházás formája fővállalkozás. A partner kiválasztása bizonyított képességekkel és tapasztalatokkal rendelkező, nemzetközileg elismert vállalkozók körében meghirdetett pályázat útján történt. A szerződés lehetőséget teremt arra, hogy az új kénkinyerő üzem hazai kivitelezők részvételével valósuljon meg.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem