26 °C Budapest
Kecskemét, 2016. május 24.Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott jármûvel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Durván nyereséges a kecskeméti Mercedes-gyár: grandiózus terveket jelentett be a vállalat

2024. május 29. 17:02

95 661 050 eurós, azaz több mint 37 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2023-at a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. éves üzleti beszámolója szerint 2023-ban több mint 174 000 járművet gyártottak Kecskeméten. A cég tavaly 4477 főt foglalkoztatott, az össz bérköltség 121,2 millió euró, azaz majdnem 47 milliárd forint volt.

95 661 050 eurós, azaz több mint 37 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2023-at a kecskeméti Mercedes-gyár, derült ki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. éves üzleti beszámolójából. Mindez kb. 4 millió euróval, azaz 1,55 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban volt.

A vállalat belföldi értékesítésből 11 798 620 euró bevételt termelt, ami átváltva 4,5 milliárd forint, az exportból származó bevétel pedig 5 063 988 398 euró volt, azaz több mint 1937 milliárd forint. Az exportbevétel nagyjából 1,1 milliárd euróval emelkedett, a belföldi értékesítésé pedig kb. 1,2 millió euróval. A cég tavaly 4477 főt foglalkoztatott, az össz bérköltség 121,2 millió euró, azaz majdnem 47 milliárd forint volt.

A Mercedes-Benz üzleti tervének részeként megvalósuló több mint 1 milliárd euró értékű beruházás egyértelmű elkötelezettséget jelent a kecskeméti gyár, és annak a konszern globális termelési hálózatában betöltött szerepe mellett, valamint további lendületet ad kecskeméti és a regionális foglalkoztatásnak. A kecskeméti üzem fontos szerepet játszik a Mercedes-Benz fenntartható vállalati stratégiájának megvalósításában

- áll a BÉT weboldalán is közzétett kimutatásban. A jelentés szerint a kecskeméti gyár stratégiai céljai a következők:

  • Hosszú távon tervezi jövőjét jelenlegi és jövőbeli csapata számára, mint vonzó munkáltató. Tevékenységét az integritás jellemzi.
  • A „Spirit of Kecskemét” inspirálja termelését és gyárának bővítését, miközben hatékonyságát biztonságos ellátással kívánja maximalizálni.
  • Ügyfelei érdekében a minőséget helyezi előtérbe.
  • A digitalizáció nyújtotta lehetőségeket kihasználva biztosítja a zökkenőmentes növekedést, növeli a hatékonyságot és garantálja a minőséget.
  • Termelése rendkívül rugalmas marad.
  • Felelősségteljesen viselkedik környezetével szemben, és törekszik az erőforrások fenntartható felhasználására.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Mercedes-Benz AG 100%-os leányvállalata, és kecskeméti gyárában CLA Coupé, CLA Shooting Brake, A-osztály, ezek hibrid változatai, valamint a tisztán elektromos EQB modelleket gyártja. Emellett itt készülnek a Mercedes-AMG Performance kompakt modellek is.

2023-ban több mint 174 000 járművet gyártottak Kecskeméten - áll a dokumentumban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jelentés szerint a cég nagy hangsúlyt fektetett likviditásának stabilitására és a jövőbeni pénzáramok tervezésére. A magyar beszállítóktól vásárolt anyagok és szolgáltatások részaránya 42% volt. 2023-ban a cég munkatársai 40,6 millió euró személyi jövedelemadót és egyéb közterhet fizettek, míg a vállalat összesen 37,7 millió euró adót és járulékot fizetett a magyar államnak és Kecskemét városának.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Ujvári Sándor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm