Félsz, hogy bedönti a céged a válság? Így lehet pénzügyi tartalékod a stabil működéshez

Félsz, hogy bedönti a céged a válság? Így lehet pénzügyi tartalékod a stabil működéshez

2021. január 29. 16:04

Nagyot fordult velünk a világ 2020-ban, és a járvány lecsengése után még évekig tarthat, mire a gazdaság is helyre áll. Mindez komoly kihívás elé állítja a cégeket, és a munkavállalókat is. Pánikra azonban egyetlen vállalatnak sincs oka, hiszen ma már váratlan események bekövetkezte esetén is lehet pénzügyi tartalékot képezni a stabil működéshez. Mutatjuk a tudnivalókat!

"Megváltozott a világ" - hallottuk, és mi magunk is mondtuk sokszor 2020-ban. A koronavírus-járvány miatt ugyanis jócskán átalakultak hétköznapjainak; és a pandémia - na meg a nyomában terjedő gazdasági válság - a vállalatok működésére is komoly hatást gyakorol. És a legtöbb változás tartósnak is bizonyulhat: noha a járvány az idei évben - a vakcinázással párhuzamosan - szépen lassan visszaszorulhat, a recesszióból a várakozások szerint hosszabb lehet a kilábalás.

A teljesség igénye nélkül, íme néhány vállalatokra - és az ott dolgozó munkavállalókra - váró kihívás, amelyet a járványhelyzet szült, és várhatóan még évekig velünk maradnak: átalakuló kapcsolattartási, tárgyalási folyamatok mind a bankokkal, mind az ellátási láncokkal; az ellátási láncok változása; új finanszírozási megoldások; merőben más munkaszervezési gyakorlat; a lokalizáció-globalizáció kérdésköre. Joggal merül fel tehát a kérdés sokakban,

mégis hogyan tudnak ezekre felkészülni?

A Pénzcentrum éppen ezért jövő héten tematikus cikkekkel igyekszik segíteni a vállalkozásoknak, hogy boldogulni tudjanak megváltozott piaci környezetben. Megnézzük majd többek között, hogy konkrétan mi is történik most a gazdaságban; milyen piaci mozgásokat tapasztalnak a szakértők; és mit lépnek, mit kellene lépniük a vállalatvezetőknek. Ennek keretében például részletesen foglalkozunk majd azzal is, hogy miért kiemelten fontos most az ellátási lánc menedzsment, illetve a forgóeszköz optimalizálás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?