22 °C Budapest
Jól megy a magyar vállalatoknak: tízből négyen emelnek fizetést idén

Jól megy a magyar vállalatoknak: tízből négyen emelnek fizetést idén

2017. március 29. 19:35

Idén 10-ből 4 vállalkozás készül fizetésemelésre, az ipari szektorban azonban ez minden második cégre igaz. Létszámbővítésre a kkv-k ötöde készül, leginkább az ipari szektor és a középvállalkozások álláshirdetéseivel találkozhatnak idén a munkavállalók.

A hazai vállalkozások túlnyomó többsége a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez tovább működni a következő egy év során. A kkv vezetők körében végzett legutóbbi felmérésünk szerint jelenleg mindössze közel minden ötödik kkv gondolkodik munkaerő-felvételen az előttünk álló egy évben, és közülük is legtöbben csupán néhány új munkatársat vennének fel - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

Jó hír azonban, hogy elbocsátásra csak a cégek 1 százaléka készül, amire az index 12 éves történetében eddig nem volt példa. Nem mindegy azonban, ki mekkora cégnél keres munkát, ugyanis a vállalkozás méretével párhuzamosan az elhelyezkedés esélye is nő. Míg a mikrovállalkozások csupán 13 százaléka tervez létszámbővítést, a középvállalkozásoknál ez az arány több mint a duplája (27 százalék). A különböző szektorok közül egyedül az iparban látható az átlagnál nagyobb mértékű létszámbővítési szándék.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?