28 °C Budapest
Te jó ég! Tömegével mondanak fel a legendás magyar gyárban

Te jó ég! Tömegével mondanak fel a legendás magyar gyárban

2016. június 7. 18:01

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mintegy százharminc alkalmazottja szüntette meg munkaviszonyát azonnali hatállyal a vállalatnál kedd reggel - közölte Szabó Iván ügyvéd, a cégben 19 százalékos kisebbségi részvénycsomaggal rendelkező pécsi önkormányzat jogi képviselője.

Az érintettek "egy emberként" jöttek át a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Ledina Kerámia Kft.-hez, hogy ott munkaviszonyt létesítsenek - hangsúlyozta Szabó Iván, aki hozzátette: a szerződéskötések tartanak.

A pécsi közgyűlés Ledina Kerámia Kft. néven hozott létre céget, hogy a Zsolnay - szerintük elkerülhetetlen - felszámolása esetén tovább működtessék a másfél évszázados gyárat.

A gyár szír tulajdonosa és a szintén tulajdonos pécsi önkormányzat között már egy ideje komoly konfliktus van, a gyárnál pedig pár hete a NAV is razziázott.

A város nemrég azért alapította meg a Ledina Kerámia Kft.-t, hogy az majd átvegye a mostani tulajdonostól a Zsolnay márkanevet a felszámolás alatt, ami a cég legértékesebb vagyoneleme. Viszont ha ezt nem sikerülne megvenni, a Zsolnay család több örököse is hajlandó megadni a városvezetésnek - írta korábban a Bama.hu.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?