2020. október 1. csütörtök Malvin

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.22)


Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2020.01.22).


Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2020.01.22).

36 órás előrejelzés

Szerda reggel szinte mindenhol borongósan, párásan, ködösen indul a nap, helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. Napközben a nyugati, északnyugati és az északi tájakon egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet, süthet ki a nap, borongósabb idő a Tiszántúlon és délen valószínű. Az északi és az északkeleti tájakon megélénkülhet a nyugatias irányú szél. Délután -2 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósan borongós tájakon számíthatunk az alacsonyabb maximumokra.

Csütörtök reggel már sokfelé szakadozottabb lehet a felhőtakaró, de helyenként pára- és ködfoltok még kialakulhatnak. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúl északi felén és a főváros térségében élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán számottevő csapadék nem várható, legfeljebb gyenge szitálás, ónos szitálás, illetve hószállingózás okozhat csúszós, esetleg egy-egy helyen jeges útszakaszokat. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződik, mely egyes tájegységeinken tartósabban is megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra kell készülni. Északon és északkeleten élénk nyugatias széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. Délután a naposabb nyugati, északnyugati és északi tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán gyenge hidegfront éri el hazánkat, így az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás és kisebb rosszullét is előfordulhat. Az idősek és a szívbetegek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A tartósabban borongós tájakon élők továbbra is tapasztalhatnak álmosságot, levertséget, fásultságot. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat. A front hatására ugyanakkor többfelé tisztulhat a levegő. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Nem jön havazás. Péntekig jelentős mennyiségű csapadékra, így havazásra sem kell készülni.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó