2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc, Lilian

Féktelen száguldozók: listán a legsúlyosabb gyorshajtási manőverek

  • hvg.hu
  • 2020. július 9. csütörtök 10:30

A német Focus magazin szedte össze az elmúlt évek legsúlyosabb gyorshajtási eseteit.

A magazin listája szerint a 8. helyen egy német sofőr áll, aki egy Audi A3-sal érdemelte ki a listás helyet, mert a berlini autópályán 240 km/h sebességgel haladt, 180 km/h-val gyorsabban, mint a megengedett 60 km/h lett volna. Négy pontot és eltiltást kapott cserébe - írja a hvg.hu.

A hetedik hely egy motorosé, aki a Kawasaki Ninjája sebességét tesztelgette és a 290 km/h-s tempójáról még egy videót is felrakott. Nem volt jó ötlet a 80 km/h maximális sebességű szakaszon.

A 6. egy 36 éves spanyol, aki a maximális 120-as tempó helyett a Porschéjával 297 km/h-s sebességgel hajtott. A spanyol cserébe egy évig jogsi nélkül élvezheti a napsütést Az 5. helyen szintén egy Porsche 300 km/h-s tempóval 120-as táblánál. A lengyel sofőr 1170 euró bírságot szabtak ki, és a jogosítványát elvették.

Egy britnek sikerült a negyedik helyet megcsípni egy Nissan GTR-rel, amely 309 km/h-val ment a 100 km/h-s zónában. Az ítélete elég kemény: 10 év vezetési tilalom.

A top 3-ban már nagyon súlyos esetek vannak. Rács mögé került az a francia versenyző, aki egy Audi RS4-el illegális utcai versenyen vett részt. 310-es tempóval hajtott a megengedett 110 helyett, amiről szintén felvétel készült.

Egy olasz autósé a második hely, aki 311 km/h sebességgel tesztelte a Porsche 911-ét. Az olasz autópályákon azonban csak 130 km/h megengedett legnagyobb sebesség. Nem kapott börtönt ugyan, de azonnal 10 büntetőpont igen.

A Focus gyűjtése szerint egy Bentley Continental GT sofőrje a rekorder, aki 324 km/h sebességgel haladt egy svájci autópályán, amely több, mint 200 km/h-val gyorsabb a megengedettnél. A svájciak nem értékelték a mutatványt és az autós hat hónap börtönt kapott.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.