Féktelen száguldozók: listán a legsúlyosabb gyorshajtási manőverek

2020. július 9. 10:30

A német Focus magazin szedte össze az elmúlt évek legsúlyosabb gyorshajtási eseteit.

A magazin listája szerint a 8. helyen egy német sofőr áll, aki egy Audi A3-sal érdemelte ki a listás helyet, mert a berlini autópályán 240 km/h sebességgel haladt, 180 km/h-val gyorsabban, mint a megengedett 60 km/h lett volna. Négy pontot és eltiltást kapott cserébe - írja a hvg.hu.

A hetedik hely egy motorosé, aki a Kawasaki Ninjája sebességét tesztelgette és a 290 km/h-s tempójáról még egy videót is felrakott. Nem volt jó ötlet a 80 km/h maximális sebességű szakaszon.

A 6. egy 36 éves spanyol, aki a maximális 120-as tempó helyett a Porschéjával 297 km/h-s sebességgel hajtott. A spanyol cserébe egy évig jogsi nélkül élvezheti a napsütést Az 5. helyen szintén egy Porsche 300 km/h-s tempóval 120-as táblánál. A lengyel sofőr 1170 euró bírságot szabtak ki, és a jogosítványát elvették.

Egy britnek sikerült a negyedik helyet megcsípni egy Nissan GTR-rel, amely 309 km/h-val ment a 100 km/h-s zónában. Az ítélete elég kemény: 10 év vezetési tilalom.

A top 3-ban már nagyon súlyos esetek vannak. Rács mögé került az a francia versenyző, aki egy Audi RS4-el illegális utcai versenyen vett részt. 310-es tempóval hajtott a megengedett 110 helyett, amiről szintén felvétel készült.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy olasz autósé a második hely, aki 311 km/h sebességgel tesztelte a Porsche 911-ét. Az olasz autópályákon azonban csak 130 km/h megengedett legnagyobb sebesség. Nem kapott börtönt ugyan, de azonnal 10 büntetőpont igen.

A Focus gyűjtése szerint egy Bentley Continental GT sofőrje a rekorder, aki 324 km/h sebességgel haladt egy svájci autópályán, amely több, mint 200 km/h-val gyorsabb a megengedettnél. A svájciak nem értékelték a mutatványt és az autós hat hónap börtönt kapott.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem