22 °C Budapest

Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt nehogy benézd

2020. május 24. 18:45

Ezek voltak a legérdekesebb, legolvasottabb cikkeink 2020 21. hetén a Pénzcentrumon. Ha szívesen elolvasnád őket újra, kattints a címére, vagy a képre.

Gyorshajtás nélkül is kaphatsz traffi-csekket: ezt rontják el sokan, te ne nézd be

Két olvasónk történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen bonyodalmak kerekedhetnek egy egyszerű próbaútból, aminek egyébként a jogászok szerint a fogalma sem teljesen tisztázott. A Pénzcentrum megkeresésére a D.A.S. Jogszervíz szakértői elmagyarázták, hogy mi a teendő, ha valaki kipróbálja hirdetett járművünket, és kárt tesz benne, illetve ha a próbaút után kapunk gyorshajtási csekket.

Szinte hihetetlen: ennyiért bérelhetsz nyaralót egész nyárra a Balatonnál, Velencei-tónál

Az idei nyár sokak számára más lesz, mint a korábbi években. A koronavírus járvány lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba, nagy valószínűséggel változnak majd az utazási szokások, az elsődleges szempont a biztonság lesz. Mivel a külföldi utazások esetében még sok a bizonytalanság, ezért van rá esély, hogy felértékelődnek majd a hazai nyaralóhelyek, és sokan a szállodák, több vendég elszállásolására berendezett vendégházak helyett inkább saját nyaralót bérelnének. Utánajártunk, mennyire jellemző Magyarországon a hosszú távú nyaraló bérlés, és aki ilyesmit tervez, mégis milyen árakra számíthat.

Robban a bírságbomba: pár hete maradt annak, akinek kertes háza, hobbitelke van

Az idei évben is árgus szemekkel figyeli majd a hatóság a parlagfűvel fertőzött területeket, és szórják majd a bírságokat a mulasztóknak bel- és külterületen egyaránt. És ez nem csak üres fenyegetőzés. A Pénzcentrum információi szerint tavaly összesen 3336 esetben szabtak ki a hatóságok növényvédelmi bírságot, melyek együttes összege meghaladta a 161 millió forintot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ilyen maszkban BKV-znak a pénzes magyarok: tényleg szükség van erre?

Míg pár hete még hiánycikknek számított, mára elárasztották az országot az egyszerű szájmaszkok: rendelhetsz, vehetsz a patikákban, kínai üzletekben, sőt designer darabokat is rendelhetsz magadnak 10 ezer forintért.

Így ér véget az idei tanév a magyar bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

Megszülettek a tanév zárásával kapcsolatos döntések - derül ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóból. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette, hogy mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?