21 °C Budapest
The beach of lake Balaton with a rosegarden in the front at Balatonfured, Hungary

Húzós büféárak a Balatonnál: 5200 a rántott csirkecomb, 3990 a pizza, 700 egy gombóc fagyi

2024. május 18. 13:02

Nincs még az a kifejezett strandidő, mégis sok család tölti a magyar tenger partján a hétvégét, a balatoni büfék nagy része azonban még nem nyitott ki olvasóink tapasztalatai alapján. Persze akadnak kivételek, ahol már lehet enni-inni, onnan ismét kaptunk árakat. Persze hozzá kell tenni, feltehetően ezek még csak az előszezoni összegek, melyek a főszezonban feltehetően még csak tovább növekednek.

Habár a pünkösdi hosszú hétvége még nem ígér igazi strandidőt, egy balatoni kiruccanás sok család tervei közt szerepel, és biztosan egyre több büfé, étterem várja őket a part menti sétányokon, és lassan szállingóznak az árak is szerkesztőségünkhöz. A tavalyi extrém magas élelmiszerinfláció miatt 2023-ban elég masszív áremelést kellett végrehajtaniuk, várhatóan idén ez visszafogottabb lesz

Az éttermek jövedelmezősége csökkent, az eddigi áremelések nagy átlagban nem tudták követni a költségnövekedést, amit a szektornak egyelőre el kell fogadnia, vagy az áremelésen túli módszerekkel kell növelnie az árbevételt nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak Flesch Tamás, A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

A múlt héthez hasonlóan, most is kaptunk egy olvasónktól friss árakat, aki szerint viszont Például Balatonföldváron egyelőre nagyon kevés vendéglátó egység nyitott ki. Nyilván ennek oka a munkaerőhiány is, valamint, hogy mindenki várja a főszezont.

A kerékpárút mellett nyitott egy mozgóárus a kikötőnél nem messze a parttól, lángost és palacsintát árul.

  • sima lángos: 1000 forint
  • tejfölös: 1200 forint
  • sajtos: 1300 forint
  • sajtos-tejfölös: 1500 forint
  • káposztával töltött: 1500 forint
  • sajtos-tejfölös-sonkás: 1900 forint
  • tejfölös-baconos-lilahagymás: 2000 forint

Ettek a kikötőben is a Marika büfében - ők főként a vitorlázó közönségre mennek rá a lokáció miatt, de a városban sétálók is sokan megfordulnak itt.

„Ez egy tálcás büfé, nincs felszolgálás, az ablaknál rendelsz és viszed magaddal a rendelést az asztalhoz. Itt hárman ettünk hekket, ketten körettel, egy pedig köret nélküli, mindegyikhez volt savanyúság. Ittunk egy üdítőt és 2 fröccsöt, ezért 18 ezer forintot fizettünk

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ahogy a képeken látszik itt a

  • hekk 800 forint/10dkg
  • keszeg 750/10 dkg
  • hasábburgonya 890 forint
  • csemegeuborka 790 forint
  • sima lángos 1350 forint
  • sajtos 1550 forint
  • sajtos-tejfölös: 1750
  • palacsinta: 400-500 forint/db
  • pizza : 2390-3990 forint

Csatolt egy „csendéletet” az asztalról. Itt kiemelte, hogy 1 db rántott csirkecomb 3490 Ft, amihez ha kérsz köretet, az +890 Ft, és +790, ha savanyúságot is kérsz. Ez összesen: 5170 Ft, ami büféár.

Fagyit 2 helyen találtak, 500-550 Ft egy gombóc, viszont ha valamilyen menteset kérsz, akkor az drágább, az egyik helyen 700 Ft volt – írta olvasónk.

Ennyibe kerül egy gombóc fagyi 2024-ben

Az utóbbi időkben a cukrászdákat, fagyizókat sem kímélték a válságok, sokan már tavaly feladták és bezártak. A legtöbb hely azonban még kitart, és bizakodva várják az idei szezont. A cukrászdákat is érintő bezárási hullámról, a 2024-es év kilátásairól és a klímaváltozás lehetséges hatásairól Erdélyi Balázs Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke nyilatkozott a Pénzcentrumnak. A szakértő azt is elárulta, mennyibe kerülhet majd egy gombóc fagylalt átlagosan 2024-ben, hogy mik lehetnek a jövő slágerízei, illetve hogy milyen trendek alakíthatják, mi kerül a tölcsérekbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm