budapest thokoly thököly street

Csőtörés állta útját a fővárosi buszoknak, HÉV-eknek: erre számíthat, aki ezekkel utazna ma

2024. április 8. 10:27

Csőtörés miatt lezárták a XVI. kerületi Veres Péter utat a Thököly út és a Sárgarózsa utca között, ezért torlódásra kell készülni, több busz- és HÉV-járat nem közlekedik vagy terelt útvonalon jár - közölte hétfő reggel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán. Azt írták, hogy lépésben halad a forgalom a Veres Péter úton befelé a Szabadföld úttól, illetve a környező utcákban, a Thököly úton, a Batsányi János úton, a Budapesti úton, illetve a Rákosi út-Füredi utca útvonalon.

A H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Mátyásföld, repülőtér között nem közlekedik, pótlóbusz jár az Örs vezér tere és Cinkota között, amely Nagyicce állomást nem érinti. A 44-es, a 45-ös, a 176E és a 276E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Egyenes utcai lakótelep, a Nagyicce és a Lándzsa utca megállót, a 277-es autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Rákosfalva és a Szent Korona utca közötti megállókat. A járatok megnövekedett menetidővel közlekednek - közölte a BKK.

Frissítés! Újra a teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV

Újra a teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV, amely korábban egy-egy szakaszon nem járt a XVI. kerületi Veres Péter úton történt csőtörés miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő délután a BKK Info Facebook-oldalán. Azt írták, a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és az 277-es autóbusz továbbra is terelve közlekedik.

Fővárosi Vízművek: egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört

Egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört hétfő reggel a XVI. kerületi Veres Péter utcában, a szakemberek haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását - közölte a Fővárosi Vízművek. A közlemény szerint az 1949-ben lefektetett, 600 milliméter átmérőjű öntöttvas vezeték eltörése miatt kellett hétfő reggel teljes szélességben lezárni a Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között.

A nagy átmérőjű vezeték eltörése még nem okozott vízhiányt, de eltört egy kisebb, 150 milliméter átmérőjű lakossági ellátó vezeték is, ennek javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. szám között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a vízművek munkatársai mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges. Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található, szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre - jelezték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mivel a nagy átmérőjű vezetékből kiáramló, jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges - írták, hozzátéve, hogy a Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés is ellehetetlenült. A tájékoztatás szerint jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására.

Közölték, bár a szakembereik minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat. A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódik az út alatt, ami szükségessé teheti, hogy más közszolgáltatókkal is egyeztessenek, együttműködjenek - áll a Fővárosi Vízművek közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem