17 °C Budapest
Besokalltál és lelépnél? Íme öt ország, ahol fillérekből is megélhetsz

Besokalltál és lelépnél? Íme öt ország, ahol fillérekből is megélhetsz

2017. március 5. 13:01

A külföldön munkát vállaló magyarok elsősorban az Egyesült Királyságba, Németországba és Ausztriába mennek dolgozni. Sokan nem is keresnek máshol munkát, pedig más országokban is érdemes lenne körülnézni, akár a saját igényeinknek megfelelőbb helyet is találhatnánk. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol érdemes munkát keresni és a megélhetés sem kerül vagyonokba.


Örményország

Az örmény lakosság kiválóan beszél angolul, így a nyelvet ismerőknek nem lehet gondja a kommunikációval. A megélhetés viszont igen olcsó, sok terméket még a magyar viszonyoknál is olcsóbban szerezhetsz be. A hegyvidékek kedvelőinek érdemes Örményországot választania, mivel az ország területének jelentős része a Kaukázus vonulatain fekszik.

Az ország adottságai miatt kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre és ezzel együtt a borászat is virágzik. A Palprices indexe 76-ot mutat a fővárosban, Yerevánban, összehasonlításképpen Budapest 66 ponton áll. Egy korsó sör egyébként 400 forint körül alakul.

Montenegro

Persze nem mindenki szeretne a világ másik felére menni egy kis kikapcsolódásért, nekik jó választás lehet Montenegro. Az ország belső, hegyvidékes része és a sziklás tengerpartja egyaránt vonzó választás, természeti adottságai nagyban eltérnek hazánktól, az ország kiváló elvonulási lehetőséget nyújt.

Montenegro ugyan nem tagja az EU-nak, mégis az euró a hivatalos fizetőeszköz, további előnye lehet, hogy már fapados légitársasággal is elérhető, igaz, az elvonulást ez nem segíti. Az árak viszont hasonlóak a hazaihoz, a Palprices indexe szerint Budapestnél valamivel több, 77 pontot ért el, a sör viszont valamivel olcsóbb, mint a magyar fővárosban.

Bolívia

Dél-Amerika szívében meglepően alacsonyak az árak. Bolívia, Örményországhoz hasonlóan, dimbes-dombos, viszont sokkal magasabbak az itt található hegyek, nem is csoda, hogy La Paz a világ legmagasabban fekvő fővárosa. Ugyan nehéz Magyarországra látogatni innen, azonban a helyiek lassú életmódja csábító lehet azoknak, akik hosszabb időre ki akarnak szakadni a szürke hétköznapokból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vízumért ugyan közel 50 ezer forintot kell fizetni, viszont az országban már kevés pénzből is meg tudunk élni. A Palprices 76 pontra értékelte a fővárost, egy sört már 400-500 forintért megkaphatunk La Pazban, de persze vidéken ott is sokkal olcsóbb minden.

Fidzsi

Magyarországról nézve majdnem a Föld átellenes oldalán található Melanézia ékköve, Fidzsi. Nem is kérdés, hogy hazánkból szemlélve valódi paradicsomnak tűnik a Csendes-óceán közepén fekvő sziget-együttes. Az ország 325 szigetéből mindössze 100-on élnek, így itt akár tényleg lehetőség van az elvonulásra.

Mivel a világ egy tényleg eldugott részéről van szó, ezért a megélhetés sem kerül vagyonokba, itt is 76-os a Palprices indexe. A sör áráról már megoszlanak a vélemények, 400-600 forintot fizethetünk a frissen csapolt folyékony kenyérért.

Grenada

A karibi szigetvilág déli végén helyet foglaló Grenada sem a drágaságáról híres, nagyjából 300 forintot kérnek egy korsó sörért. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy az egykori francia és brit gyarmat egy igazi paradicsom. Arra persze nem árt figyelni, hogy a helyiek igen vallásosak, így már egy káromkodás után is a bíróságon köthetsz ki, de persze ezt magyarul nem valószínű, hogy megértik. A szigeten egyébként élénk az egyetemi élet, több mint 5 ezer nemzetközi tanuló jár a helyi egyetemekre.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?