27 °C Budapest

Besokalltál és lelépnél? Íme öt ország, ahol fillérekből is megélhetsz

2017. március 5. 13:01

A külföldön munkát vállaló magyarok elsősorban az Egyesült Királyságba, Németországba és Ausztriába mennek dolgozni. Sokan nem is keresnek máshol munkát, pedig más országokban is érdemes lenne körülnézni, akár a saját igényeinknek megfelelőbb helyet is találhatnánk. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol érdemes munkát keresni és a megélhetés sem kerül vagyonokba.


Örményország

Az örmény lakosság kiválóan beszél angolul, így a nyelvet ismerőknek nem lehet gondja a kommunikációval. A megélhetés viszont igen olcsó, sok terméket még a magyar viszonyoknál is olcsóbban szerezhetsz be. A hegyvidékek kedvelőinek érdemes Örményországot választania, mivel az ország területének jelentős része a Kaukázus vonulatain fekszik.

Az ország adottságai miatt kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre és ezzel együtt a borászat is virágzik. A Palprices indexe 76-ot mutat a fővárosban, Yerevánban, összehasonlításképpen Budapest 66 ponton áll. Egy korsó sör egyébként 400 forint körül alakul.

Montenegro

Persze nem mindenki szeretne a világ másik felére menni egy kis kikapcsolódásért, nekik jó választás lehet Montenegro. Az ország belső, hegyvidékes része és a sziklás tengerpartja egyaránt vonzó választás, természeti adottságai nagyban eltérnek hazánktól, az ország kiváló elvonulási lehetőséget nyújt.

Montenegro ugyan nem tagja az EU-nak, mégis az euró a hivatalos fizetőeszköz, további előnye lehet, hogy már fapados légitársasággal is elérhető, igaz, az elvonulást ez nem segíti. Az árak viszont hasonlóak a hazaihoz, a Palprices indexe szerint Budapestnél valamivel több, 77 pontot ért el, a sör viszont valamivel olcsóbb, mint a magyar fővárosban.

Bolívia

Dél-Amerika szívében meglepően alacsonyak az árak. Bolívia, Örményországhoz hasonlóan, dimbes-dombos, viszont sokkal magasabbak az itt található hegyek, nem is csoda, hogy La Paz a világ legmagasabban fekvő fővárosa. Ugyan nehéz Magyarországra látogatni innen, azonban a helyiek lassú életmódja csábító lehet azoknak, akik hosszabb időre ki akarnak szakadni a szürke hétköznapokból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vízumért ugyan közel 50 ezer forintot kell fizetni, viszont az országban már kevés pénzből is meg tudunk élni. A Palprices 76 pontra értékelte a fővárost, egy sört már 400-500 forintért megkaphatunk La Pazban, de persze vidéken ott is sokkal olcsóbb minden.

Fidzsi

Magyarországról nézve majdnem a Föld átellenes oldalán található Melanézia ékköve, Fidzsi. Nem is kérdés, hogy hazánkból szemlélve valódi paradicsomnak tűnik a Csendes-óceán közepén fekvő sziget-együttes. Az ország 325 szigetéből mindössze 100-on élnek, így itt akár tényleg lehetőség van az elvonulásra.

Mivel a világ egy tényleg eldugott részéről van szó, ezért a megélhetés sem kerül vagyonokba, itt is 76-os a Palprices indexe. A sör áráról már megoszlanak a vélemények, 400-600 forintot fizethetünk a frissen csapolt folyékony kenyérért.

Grenada

A karibi szigetvilág déli végén helyet foglaló Grenada sem a drágaságáról híres, nagyjából 300 forintot kérnek egy korsó sörért. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy az egykori francia és brit gyarmat egy igazi paradicsom. Arra persze nem árt figyelni, hogy a helyiek igen vallásosak, így már egy káromkodás után is a bíróságon köthetsz ki, de persze ezt magyarul nem valószínű, hogy megértik. A szigeten egyébként élénk az egyetemi élet, több mint 5 ezer nemzetközi tanuló jár a helyi egyetemekre.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM