20 °C Budapest
A young man uses a map on a smartphone for navigation. In the program, he can see his own positioning, and he can also see the real-time moving position of the taxi, so as to observe the distance and arrival time of the taxi from him. The use of online car-hailing services has greatly facilitated the travel mode of residents and improved traffic efficiency.

Fontos változás élesedik a pesti parkolásnál: sok autóst érint, erre figyelni kell

2023. december 5. 15:33

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő "vedd meg most, fizesd később" típusú kisértékű vásárlás, mint a mobilparkolás, az autópályamatrica, a lottó vagy a közösségi közlekedési jegy vásárlása. A Yettel alkalmazásban megjelent új fejlesztés most a mobilparkolás területén hoz el egy sokak számára jelentős kényelmet nyújtó új megoldást.

A mára elterjedt bankkártyás-okostelefonos fizetési megoldások mellett a hazai felhasználók körében a gyakori, kis összegű, mobilról indított vásárlások is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ebben a kategóriában a felhasználók és a vásárlások száma – a szolgáltatás évtizedes múltja ellenére is – évről-évre nő. Idén átlagosan 3%-kal több felhasználó élt ezzel az úgynevezett micro-payment megoldással, és átlagosan 5%-kal több tranzakciót bonyolítottak a megelőző év azonos időszakához képest. Ezen belül a mobilparkolás növekedése a legnagyobb mértékű: közel 10%-ot tesz ki a vizsgált időszakban. A Yettel előfizetői az előző évben csak a mobilparkolással több mint hétmillió tranzakciót generáltak. Az ügyféligények és kutatások alapján tervezve, számos visszaigazoló tesztet követően fejlesztette ki és költöztette hivatalos alkalmazásába, az appba a megújult és kibővített mobilparkolási funkciót a mobiltársaság.

Az új funkció teljeskörűen lefedi a mobilparkolási igényeket, így a telkó-ügyintézésen túl már extra kényelmi megoldásokat is élvezhetnek az appban a szolgáltató ügyfelei.  Az újonnan bevezetett megoldás kényelmes, mindössze 4 érintéssel megkezdhető egy parkolási folyamat, beépített térkép és élő értesítések segítik a parkolások gyors és pontos indítását, nyomon követését, majd leállítását. Szintén a kényelmet segíti, hogy az alkalmazásban – egy felhasználói fiókban – több jármű adatai is rögzíthetőek, és ezek a járművek egyedileg el is nevezhetőek.

A parkolási folyamatot még egyszerűbbé és követhetőbbé teszi az alkalmazáshoz kapcsolódó widget, ami a telefon főképernyőjére helyezhető informatív felület, és az app megnyitása nélkül szolgáltat fontos információkat és biztosít egyes parkolási funkciókat. A telefon főképernyőjén jól látható widget zöld, sárga vagy piros színekkel jelzi, hogy parkolásunk aktív, hamarosan lejár vagy lejárt-e – ezzel könnyebben elkerülhető egy észrevétlenül lejárt parkolás miatti büntetés vagy a parkolás elfelejtett leállítása miatti túlfizetés. iOS rendszeren az élő értesítések segítségével a telefon zárolt képernyőjén is, a telefon feloldása nélkül egy pillantással tájékozódhatunk parkolásunk állapotáról, ami szintén segít a váratlan és kellemetlen plusz költségek elkerülésében. A korábbi parkolások visszakeresését és azok átláthatóságát segíti az app ‘parkolástörténet’ menüpontja.

 

A Yettel alkalmazás parkolás funkciója internet-alapú, azaz a parkolás elindításához aktív internetkapcsolatra (mobilnet vagy wifi) van szükség, azonban a mobilparkolásnál ismert SMS-küldésre ebben a megoldásban nincsen szükség, így a kényelem mellett annak költsége is megtakarítható.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

„Ismert mondás, hogy az okostelefon a modern kor svájci bicskája. Az emberek számára fontos, célzott igényeket kiszolgáló digitális megoldásokkal pontosan ezt a célt, ezt a sokoldalúságot érhetjük el. Ugyanakkor mára nem elegendő egyetlen hasznos funkció: a kínált megoldásnak igazán kényelmesnek és könnyen használhatónak is kell lennie, másképp nem épülhet be az emberek mindennapi életébe. Most egy népszerű, sokak számára hasznos szolgáltatást tudtunk a korábbinál kényelmesebbé, még inkább felhasználóbaráttá tenni az ügyfeleink számára.” – mondta el Pomezanski Máté, a Yettel digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

 

A Yettel applikáció új funkciója szakaszosan, december 5-ig a mobiltársaság minden ügyfele számára elérhetővé válik. A Yettel alkalmazást most a parkolási funkción túl is igazán megéri letölteni, hiszen az önkiszolgáló funkciók mellett a szolgáltató karácsonyi kampányában valamilyen meglepetés kedvezménnyel vár mindenkit – legyen szó meglévő vagy leendő Yetteles lakossági ügyfélről –, aki letölti az appot és feliratkozik a hírlevélre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem