27 °C Budapest
Maranello, 2019. január 3.A Ferrari Sajtóirodája által közreadott kép egy idézetrõl a Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 50. születésnapja alkalmából rendezett Michael 50 nevû kiállítás megnyitóján a maranellói Ferrari Múzeumban 2019. január 3-án. Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották és a következõ év elején kezdték el fokozatos felébresztését, rehabilitációs kezelése jelenlegi is folyik a svájci otthonában.MTI/EPA/Ferrari Sajtóirodája/Giorgio Benvenuti

Most érkezett a hír Michael Schumacherrről: megkönnyebülhet végre az egész család

2024. május 23. 19:16

Michael Schumacher családja 200 000 eurós kártérítést kapott egy német magazin elleni per végén, amely mesterséges intelligencia által generált idézetekkel tévesztette meg az olvasókat, mintha az egykori Forma-1-es világbajnok adott volna interjút - írta meg a BBC. .

Michael Schumacher, a Forma-1-es hétszeres világbajnok versenyzőjének családja jelentős kártérítésben részesült. Egy német magazin, a Die Aktuelle kiadója fizetett 200 000 eurós kártérítést egy megtévesztő cikk miatt. A magazin még 2023 áprilisában jelentette meg Schumacher képét a címlapján "Michael Schumacher, az első interjú" felirattal, ami azt sugallta, hogy az egykori pilóta valódi interjút adott. Kiderült azonban, hogy a cikkben szereplő idézetek mesterséges intelligencia által generáltak voltak.

Schumacher több mint tíz éve, 2013 decemberében szenvedett súlyos fejsérüléseket egy síbaleset során és azóta nem jelent meg nyilvánosan. A baleset után mesterséges kómába helyezték és 2014 szeptemberében térhetett haza, de egészségügyi állapotáról kevés információ áll rendelkezésre, mivel családja nagy titokban tartja azt.

A Die Aktuelle hetilap bocsánatot kért a családtól a cikk megjelenése után két nappal. A Funke médiacsoport által kiadott lap akciója komoly visszhangot váltott ki. Schumacher családjának szóvivője megerősítette az ítéletet a Reuters hírügynökségnek.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

címlapkép: Giorgio Benvenuti, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem