2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Ez jön, miután kiürül a családi kassza: minden negyedik család érintett

Gazdaságilag és emocionálisan is túlterhelik magukat a szülők - derül ki egy friss kutatásból. Sokan mondanak le nyaralásról, lakásfelújításról azért, hogy gyerekeiket megfelelő körülmények között tudják beiskoláztatni.

Szeptemberben megkezdődött az iskola szezon, ám a már jól ismert gazdasági nyomás mellett egyre több szülőnek kell szembesülnie emocionális elgyötörtséggel is - derül ki egy friss, brit kutatásból. A megkérdezettek kétharmada szorong és 23 százalékuk állandó kimerültségre panaszkodik. Sokan harcot vívnak saját gyerekeikkel, hogy rávegyék őket a délutáni vagy hétvégi tanulásra. Ez pedig

könnyen kimerítheti a szülők kapacitását, ami hamar odáig fajulhat, hogy a családban elszaporodnak a veszekedések.

Az érzelmi kimerültség persze szorosan összefügg az anyagi helyzettel. A szülőknek ugyanis rengeteg téren helyt kell állniuk azért, hogy a legjobb lehetőséget biztosíthassák gyermekeik számára. Vannak, akik magánoktatókat fogadnak azért, hogy növelni tudják gyerekeik esélyeit a kiszemelt középiskolába vagy egyetemre való bejutás kapcsán.

Sokan költenek plusz pénzt különórák és sporttevékenységek finanszírozására, és sokan vannak azok is, akik kisebb lakást vagy házat bérelnek a költségek csökkentése érdekében, valamint seregnyien mondanak le a jól megérdemelt pihenésről és vetik el teljesen egészében a nyaralás gondolatát. Szomorú adat, de kilencből egy szülőpáros anyagi okokra hivatkozva teljesen búcsút int a további gyermekvállalás lehetőségétől is. 

Látható, hogy a felmerülő költségek rendkívül jelentősek, így azok könnyedén szétfeszíthetik a családi kassza kereteit. Ezért négy szülőpárosból egy hitelkártyával finanszírozza többlet kiadásait, mások teljes megtakarításaikat fordítják erre a célra és vannak olyanok is, akik családtagjaiktól kérnek segítséget a nehéz időkben - áll a brit felmérésben. 

A helyzet itthon sem könnyű, korábban beszámoltunk arról, hogy mennyire magas költségekkel jár a gyerekek beiskoláztatása és különórára járatása. A felmerülő költségek persze nem jelentik automatikusan, hogy azokat hitelből kell finanszírozni, de az MNB legfrissebb adatai szerint az iskolakezdés előtt igencsak megnő Magyarországon a személyi kölcsönök felvételének száma.

Nagyon fontos ilyenkor, hogy a lehető legkedvezőbb hitelkonstrukciót válasszuk, hiszen akár tízezreket is spórolhatunk a teljes futamidő alatt. A Pénzcentrum Kalkulátorával könnyen kiszámolhatod, hogy melyik számodra a legkedvezőbb ajánlat. A személyi kölcsönök mellett, a kutatással összhangban megnéztük mik azok a hitelkártya lehetőségek, amik szintén segítségedre lehetnek. 

Ha például 200 ezer forint személyi kölcsönt szeretnénk felvenni 3 éves futamidőre, kezdeti költség nélkül akkor választhatjuk az OTP Bank, Akciós OTP Személyi kölcsön néven futó hitelét, havi 7431 forintos törlesztéssel (THM: 21,90%), vagy a Budapest Bank, Budapest Bank Expressz Hitelét 7697 forintos havi törlesztéssel (THM: 24,83%). Szóba jöhet még a Cofidis, Cofidis Megújuló Hitele havi 6553 forintért (THM: 24,21%), azonban itt a kamatozás nem fix. 

A hitelkártyák közül is többféle lehetőség közül választhatsz. Az OTP Bank MasterCard Bonus Hitelkártyájának első éves díja 0 forint, és 10 000 forintos belépési bónusz jár hozzá (THM: 38,30%). A Cetelem Klubkártya első éves díja 2990 forint és 1 százalék visszatérítést ajánl a vásárlásokból (THM: 38,01%). Választhatod még az Erste Bank Max Hitelkártyáját, aminek első éves díja 5490 forint és 5000 forintos Erste Forint összegű csatlakozási bónuszt ajánl (THM: 39,40%), vagy dönthetsz a CIB Café Hitelkártyája mellett, aminek első éves díja 0 forint (THM: 37,15%).


Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet
Nem a lottóról van szó, ez tényleg megvalósítható.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Itt a nagy népvándorlási körkép: közel 30 év tragédiái számokban

1990 óta sok olyan esemény történt, ami megrengette a világot. Ezek között pedig jócskán voltak olyanok, melyek hatására emberek tömegeinek kellett elhagyniuk otthonaikat. A lenti infografika az elmúlt...
 

Filléres csodaszer, amitől többet nem lesz herpeszed

Sok bölcsességet lehet tanulni a nagyszülőktől, tőlük lehet megszerezni a legfinomabb sütirecepteket is, és olyan házi praktikákat is el lehet tőlük lesni, ami nagyban megkönnyítheti a hétköznapjainkat....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos