2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Elárulta a Semmelweis Egyetem rektora mikor végződhet a második hullám


Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is elkapta a koronavírus: láz, fájdalom és gyengeség jelentkezett nála. Számításai szerint nagyjából 1,5 millióan estek át eddig a betegségen, ez nagyjából 15 százalék, azonban a nyájimmunitáshoz 60 százalékra lenne szükség. Arról is beszélt, még meddig kell együtt élnünk a járvánnyal.

Merkely Béla szerint több mint 1,5 millió magyar eshetett már a koronavírus-fertőzésen (~15 százalék), ahhoz viszont, hogy a nyájimmunitás meglegyen, 60 százalékra van szükség. Azt jósolta, hogy még 4-5 hónapig  fog tartani a járvány:

Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon

- nyilatkozta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A rektor maga is átesett már a fertőzésen, tünetei is voltak. Szerinte senki sem érezheti teljesen védve magát, hiszen korábban teljesen egészséges emberek esetében is kialakulhat kétoldali tüdőgyulladás, lélegeztetőgépre kerülhetnek. Problémának ítéli meg a szakember, hogy a betegek későn jelentkeznek, ezért késve kapják meg a szükséges gyógyszereket is, pedig a fertőzés korai szakaszában a remdesivir, az enyhe, középsúlyos esetekben a favipiravir tud segíteni.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked