16 °C Budapest
129,9 millió forintért hirdetik Zámbó Jimmy egykori csepeli otthonát az Ingatlan.com-on.

Jó üzlet megvenni Zámbó Jimmy csepeli villáját? Mutatjuk a hirdetést: a számok nem hazudnak!

2023. november 11. 10:30

A Zámbó család nemrég piacra dobta Zámbó Jimmy imádott csepeli házát. A Pénzcentrum utánajárt, mennyire reális a XXI. kerületi ingatlanpiacon a 129,9 millió forintos irányár.

Mint arról itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, a Zámbó család piacra dobta Zámbó Jimmy szeretett csepeli otthonát, ahol anno, azon a végzetes hajnalon ,,véletlenül jobb halántékon lőtte magát" a népszerű művész (az ingatlanhirdetés fotói között ott lapul a tett. A tragédiát azóta is számos rejtély övezi, de talán sokakat közelebb vitt a megfejtéshez az RTL Zámbó Jimmy-ről készített sorozata. Aki esetleg lemaradt róla, A Király című sorozat november 20-tól újra látható lesz az RTL-en.

De térjünk vissza az ingatlan hirdetésére, azaz hirdetésekre, hiszen több is található belőlük az ingatlanhirdetési portálokon. Ebből könnyen kikövetkeztethetjük, hogy a család vélhetően nem kötött kizárólagos szerződést egyetlen ingatlanközvetítővel sem az értékesítésre, így az viszi a jutalékot, aki ügyesebb. Az egyébként mindkét hirdetés szövegéből egyértelműen kiderül, hogy ez volt Zámbó Jimmy otthona, de minden egyéb paraméterben is egyeznek az ajánlatok (az egyik ITT, a másik pedig ITT tekinthető meg).

A paraméterek szerint tehát a 419 négyzetméteres telken álló Zámbó-villa a XXI. kerületben, azaz Csepelen, a Szent László utcában található, és alapterülete 200 négyzetméter. Az irányár pedig, amit a Zámbó-család az árcédulára tűzött, 129,9 millió forint, azaz négyzetméterenként 649 500 forintot kell kicsengetnie a leendő tulajdonosnak. Hogy ez sok vagy kevés, ki-ki döntse el, de az ingatlanpiaci statisztikák nem hazudnak: a kitűzött ár ugyan felette van a helyi átlagnak, mégsem tekinthető elrugaszkodottnak. Ezt erősíti az ingatlan.com adatbázisa is, amely szerint

a hasonló méretű és állapotú családi házakat Csepel ezen részén átlagosan 626,45 ezres négyzetméteráron kínálják, azaz négyzetméterenként mindössze 23 050 forinttal olcsóbban.

Nos, ez nem szignifikáns eltérés, pláne, ha valaki azzal is kalkulál, kinek az otthonára tenné rá a kezét. Ahogy a hirdetésben közölt képeken is látszik, sok relikviát is megőrzött a család (ezzel kapcsolatban nyilatkozott is Zámbó Árpy), bár arról nincs szó, hogy az ingóságok is a vételár részét képezik. Ettől függetlenül, lehet, aki pénzt lát majd abban, hogy - részben vagy egészben - egyfajta emlékhelyként üzemeltesse tovább az ingatlant, de nyilván kuriózum lenne a rövid távú bérbeadási piacon is.

Sorra adja el a Király ingatlanait a Zámbó család

Nem olyan régen írtunk arról, hogy piacra dobta Zámbó Jimmy álomnyaralóját is a család. A Pénzcentrum meg is találta az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési portálon az ingatlan hirdetését, amely azóta is elérhető, és továbbra is 49,9 millió forintot kér a Zámbó család a vízparti nyaralóért. Mint azt írtuk, a közel 50 milliós irányár viszont meglehetősen soknak tűnik, annak ellenére is, hogy a ház teljes berendezése benne van a vételárban (Jimmy-rajongókank persze ez érték lehet...).

A helyi ingatlanpiac ugyan szűkös tranzakciók tekintetében, a hirdetési portál statisztikája viszont egyértelműen igazolja, hogy a nyaralóingatlan bő 665 ezres négyzetméterenkénti ára bőven felette van az Angyalisziget (611 eFt/nm) és még inkább Ráckeve (589 eFt/nm) átlagárainak. (Az átlagárat a 40-79 m² közötti, felújított, közepes állapotú, felújítandó, jó állapotú, új parcellázású, átadott, befejezetlen, ismeretlen állapotú eladó nyaralók ára alapján számolta ki az ingatlan.com.)

Nyítókép: Képernyőkép Zámbó Jimmy csepeli háázának hirdetéséről. (Forrás: Ingatlan.com)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem