Valve on central heating radiator. Valve fully open on mark 5

Megszólalt a szakértő: jelen formájában nem tartható a rezsicsökkentés

2022. augusztus 26. 09:15

Holoda Attila szerint igazságtalan, hogy a távhő cégeknek ugyanúgy fizetniük kell az emelkedő árú gázért, míg a távfűtést használókat nem érintette a rezsiemelés, ráadásul nem tudni, ki és milyen alapon finanszírozza a fogyasztástól függetlenül továbbra is csökkentett díjú távfűtés esetében a növekvő gázár okozta veszteséget.. Az energiktai szakember erről a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában beszélt.

Van pozitív hozadéka a rezsiárak emelésének, mégpedig az, hogy kicsit jobban odafigyelnek az emberek a energiafogyasztásukra- vélekedett a szakértő. Holoda szerint a távhő cégeknek ugyanúgy ki kell fizetniük a gáz árát, amivel a meleg vizet biztosítani tudják a távfűtéses lakások számára. Hangsúlyozta, nem tisztázott, ki fogja ezt finanszírozni és milyen alapon. Az emelés elmaradása azért igazságtalan lenne, mert semmi nem indokolja, hogy az állami és önkormányzati tulajdonú távfűtő vállalatok ügyfeleinek költsége ne növekedjék, míg mindenki másé igen.

Megjegyezte, hogy a szállodaiparban már többen jelezték, a kormány segítségére várnak, mert nem tudják fizetni a megnövekedett költségeket. Holoda arra számít, hogy más, főként kis- és középvállalkozások is segítséget fognak kérni.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?