Idén is érdemes kilátogatni a Lakás Kiállításra

Idén is érdemes kilátogatni a Lakás Kiállításra

2021. szeptember 13. 12:31

Fokozott érdeklődést várnak a szervezők a Lakás Kiállításra, amelyet idén a Momsport Uszoda és Rendezvényközpontban rendez meg a Portfolio szeptember 24-e és 26-a között. Az eseményen a hazai lakáspiac legnagyobb projektjei és fejlesztői képviseltetik magukat és természetesen jelen lesznek a pótolhatatlan szerepet játszó bankok, ingatlanközvetítők és egyéb ágazati szereplők is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kiváló lehetőséget jelent a lakáspiac iránt nyitott közönségnek a Lakás Kiállítás, akár befektetőként, akár első lakást kereső érdeklődőként látogatnak ki a rendezvényre. A szeptember 24-e és 26-a között megrendezendő, már hagyományosnak tekinthető eseményen idén is lakások ezrei közül válogathatnak az érdeklődők és fontos információforrás is lehet a közönségnek a kiállítókkal való párbeszéd is.

Fontos változások a piacon

A lakáspiac jelentős értéknövekedésen ment keresztül az elmúlt években, és számos olyan szabályozói változás van ma is, amely kihat a gazdaságnak erre a nagyon fontos, mindannyiunk életét meghatározó szegmensére. Jelentős kedvezmények sora érhető el jelenleg a piacon, amelyek közül kiemelendő az, hogy az újlakások áfája ismét 5 százalék és ezt is visszaigényelhetik azon vásárlók, akik CSOK-kal vásárolják meg az ingatlant, valamint amennyiben építkeznek, akkor 5 millió forint erejéig visszaigényelhető a számlák áfatartalma. A CSOK-kal ingatlant vásárlók ezen felül illetékmentességet kapnak, ráadásul a konstrukció már tetőtérbeépítésre is elérhetővé vált. A falusi CSOK településeinek listája 200 taggal bővült, amely új lehetőségeket tartogat sokak számára.

Az idei év fontos újdonsága, hogy 3 millió forint felújítási támogatást kaphatnak a gyermeket nevelő családok, ráadásul ez előfinanszírozható egy 6 millió forintos kamattámogatott hitellel.

Egyéb szabályozói könnyítésekről is szó van, például a lakáshitelekhez kapcsolódó közjegyzői okirat költsége csökkent, valamint mostantól egyszerű bejelentéssel is lehet akár hatlakásos házat is építeni.

Fejlesztők, közvetítők, bankok

Az eseményen ezúttal is a hazai lakáspiac legnagyobb, legbefolyásosabb szereplői képviseltetik magukat, bemutatva a legfontosabb munkáikat. Az érdeklődők olyan projektekkel, illetve lakáspiaci fejlesztőkkel találkozhatnak, mint például a

  • Metrodom
  • Cordia
  • Biggeorge Property
  • Lake11 Home&Park by Atenor
  • Duna Pearl
  • iDOM
  • vagy a Budai Walzer Lakópark

Természetesen a felsorolás nem teljeskörű, és a rendezvényen jelen lesznek a lakáspiacra építő szolgáltatók, ingatlanközvetítők, valamint a különösen fontos szerepet betöltő bankok is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pénzintézetek számos pénzügyi termékkel, konkrét hitelajánlattal és tanácsadással készülnek az eseményre.

Segítségükkel új információkat kaphatnak az érdeklődők a leginkább testhezálló hitelkonstrukciók és állami támogatások kérdéseiben is.

A Lakás Kiállítás időpontja:

  • szeptember 24. (péntek) 10-18 óráig
  • szeptember 25. (szombat) 10-18 óráig
  • szeptember 26. (vasárnap) 10-18 óráig

Helyszín: Momsport Uszoda és Rendezvényközpont

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19