34 °C Budapest
Egyre több a kontár szaki a felújítási lázban: így találd meg a legjobb villanyszerelőt

Egyre több a kontár szaki a felújítási lázban: így találd meg a legjobb villanyszerelőt

2021. május 29. 10:24

Mivel szinte az összes villanyszerelés munkára igényelhető az otthonfelújítási támogatás, ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő szakembert találjunk a munkák elvégzésére. Nem hátrány, ha a szaki tisztában van az ügymenettel. Mutatjuk, hogy miképp tudjuk megtalálni a legjobb szakembert.

Szinte az összes villanyszerelési munkára igényelhető az otthonfelújítási támogatás, így pedig nem mindegy, hogy ki végzi el a munkát. Egy ilyen mértékű kivitelezési munkához amúgy is szükséges jó szakembert választani.

Most az Exkluzív Cégajánló munkatársai szedték össze, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy villanyszerelőnek.

Legyen lekövethető

Megállapodás előtt okosan tesszük, ha ellenőrizzük, hogy a neve, illetve a cége szerepel-e a hivatalos nyilvántartásban.

Mások is jó szakembernek ismerik

A korábbi megrendelőitől kapott ajánlások mindennél többet mondanak, keressünk ilyen ajánlásokat.

Referencialista

A komolyabb szakemberek már a referencialistájuk felsorolásával kezdik, amikor elkezdünk velük egyeztetni, vagy ha nem is rögtön ezzel indítanak, örömmel veszik az ez irányú érdeklődést az ügyfél részéről.

Számlaképesség, garancia vállalás

Itt a legjobb jel az, ha külön kérdés nélkül tájékoztat bennünket a garanciavállalásról a szakember. Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ha a későbbiekben bármilyen meghibásodás lenne, tudjuk, kihez fordulhatunk segítségért.

Elérhetőség

A legideálisabb, ha nyilvánosan fellelhető a telefonszáma, és munkaidőben el is lehet érni azon, vagy ügyfélszolgálatos munkatársa fogadja a hívást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Terepfelmérés

Amikor kijön a helyszínre egyeztetni, bejárja a helyszínt. Az épület áramhálózatának állapota alapján határozza meg a beszerzendő anyagokat, valamint a kivitelezés várható időtartamát.

Otthonfelújítási támogatás tapasztalat

Érdemes továbbá tájékozódni a villanyszerelő szakembernél, tud-e segíteni nekünk az ügyintézésben, vagy, hogy ilyen fajta munkát csinált-e már. Hiszen amennyiben ezt a támogatást igénybe vették valamelyik munkájánál, akkor ezen a területen is tapasztalattal rendelkezik, vagy rendelkezhet.

Számunkra is megnyugtató tud lenni a tudat, hogy már csinált ilyet, és meg is kapták a munkálatok után a támogatást az igényfelvevők. Sőt ha tud az egész lebonyolításában segíteni, az az igazán célravezető számunkra.

Az otthonfelújítási támogatás igénylésének menete:

  • 1. Megfelelő szakembert kell kiválasztani a munkához
  • 2. Pontosan le kell vele egyeztetni az elvégzendő felújítási munkálatokat
  • 3. Ezt követően szerződést kell kötni a villanyszerelő szakemberrel
  • 4. A szerződést és a számlákat el kell juttatni a Magyar Államkincstárhoz
    (Erre 60 nap áll rendelkezésre a munka befejezését követően)
  • 5. Az Államkincstár 30 napon belül elbírálja a kérelmet
  • 6. Amennyiben pozitív az elbírás, 5 napon belül kiutalásra kerül az összeg
  • 7. A kormányhivatal ellenőrzést végez 6 hónapon belül, hogy a munka valóban el lett-e végezve

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15