8 °C Budapest
Egyre több a kontár szaki a felújítási lázban: így találd meg a legjobb villanyszerelőt

Egyre több a kontár szaki a felújítási lázban: így találd meg a legjobb villanyszerelőt

2021. május 29. 10:24

Mivel szinte az összes villanyszerelés munkára igényelhető az otthonfelújítási támogatás, ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő szakembert találjunk a munkák elvégzésére. Nem hátrány, ha a szaki tisztában van az ügymenettel. Mutatjuk, hogy miképp tudjuk megtalálni a legjobb szakembert.

Szinte az összes villanyszerelési munkára igényelhető az otthonfelújítási támogatás, így pedig nem mindegy, hogy ki végzi el a munkát. Egy ilyen mértékű kivitelezési munkához amúgy is szükséges jó szakembert választani.

Most az Exkluzív Cégajánló munkatársai szedték össze, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy villanyszerelőnek.

Legyen lekövethető

Megállapodás előtt okosan tesszük, ha ellenőrizzük, hogy a neve, illetve a cége szerepel-e a hivatalos nyilvántartásban.

Mások is jó szakembernek ismerik

A korábbi megrendelőitől kapott ajánlások mindennél többet mondanak, keressünk ilyen ajánlásokat.

Referencialista

A komolyabb szakemberek már a referencialistájuk felsorolásával kezdik, amikor elkezdünk velük egyeztetni, vagy ha nem is rögtön ezzel indítanak, örömmel veszik az ez irányú érdeklődést az ügyfél részéről.

Számlaképesség, garancia vállalás

Itt a legjobb jel az, ha külön kérdés nélkül tájékoztat bennünket a garanciavállalásról a szakember. Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ha a későbbiekben bármilyen meghibásodás lenne, tudjuk, kihez fordulhatunk segítségért.

Elérhetőség

A legideálisabb, ha nyilvánosan fellelhető a telefonszáma, és munkaidőben el is lehet érni azon, vagy ügyfélszolgálatos munkatársa fogadja a hívást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Terepfelmérés

Amikor kijön a helyszínre egyeztetni, bejárja a helyszínt. Az épület áramhálózatának állapota alapján határozza meg a beszerzendő anyagokat, valamint a kivitelezés várható időtartamát.

Otthonfelújítási támogatás tapasztalat

Érdemes továbbá tájékozódni a villanyszerelő szakembernél, tud-e segíteni nekünk az ügyintézésben, vagy, hogy ilyen fajta munkát csinált-e már. Hiszen amennyiben ezt a támogatást igénybe vették valamelyik munkájánál, akkor ezen a területen is tapasztalattal rendelkezik, vagy rendelkezhet.

Számunkra is megnyugtató tud lenni a tudat, hogy már csinált ilyet, és meg is kapták a munkálatok után a támogatást az igényfelvevők. Sőt ha tud az egész lebonyolításában segíteni, az az igazán célravezető számunkra.

Az otthonfelújítási támogatás igénylésének menete:

  • 1. Megfelelő szakembert kell kiválasztani a munkához
  • 2. Pontosan le kell vele egyeztetni az elvégzendő felújítási munkálatokat
  • 3. Ezt követően szerződést kell kötni a villanyszerelő szakemberrel
  • 4. A szerződést és a számlákat el kell juttatni a Magyar Államkincstárhoz
    (Erre 60 nap áll rendelkezésre a munka befejezését követően)
  • 5. Az Államkincstár 30 napon belül elbírálja a kérelmet
  • 6. Amennyiben pozitív az elbírás, 5 napon belül kiutalásra kerül az összeg
  • 7. A kormányhivatal ellenőrzést végez 6 hónapon belül, hogy a munka valóban el lett-e végezve

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem