Figyelem! Brutális kártérítést fizethet idén télen, akinek családi háza van

Figyelem! Brutális kártérítést fizethet idén télen, akinek családi háza van

2018. november 25. 16:55

Ezek voltak a 47. het legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes kiajánlókra!

Csúnya kártérítést fizethet idén télen, akinek családi háza van

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be a tél: egy hete még kiskabátban szaladgáltunk, tegnapra pedig az ország jelentős területére hó hullt. Ilyenkor minden családi ház tulajdonosnak gondoskodnia kell a havas, jeges járdák csúszásmentesítéséről a megfelelő eszközökkel.

Az előírás a tulajdonosok jogi felelősségét is magával vonja. Abban az esetben, ha valaki az ingatlanunk előtti, veszélyessé vált járdán a "nyakát szegi", akkor kötelesek vagyunk az "okozott" kárt megtéríteni; bizonyos esetekben pedig gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatnak.

Sózás? Tilos!

Ha esetleg nem tudnád, a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) kormányrendelet egyik bekezdése írja elő, hogy "belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti."

Márpedig a só (nátrium-klorid, kálium-klorid, stb.) ilyen. Ez alapján tehát simán kiszabhatnának bírságot is. Az érintett ingatlanok tulajdonosainak ugyanakkor jó hír, hogy jelenleg - jogszabályi rendelkezés hiányában - bírság nélkül megússzhatják a dolgot. Korábban ez nem így volt: a 2012-ben hatályon kívül helyezett, az "egyes szabálysértésekről szóló kormány rendelet" szerint ugyanis még 50 ezer forintos bírságot varrhattak a mulasztó nyakába.

Magyar munkásokat keresnek: 600 ezres fizetés, diploma sem kell

A szakképzett munkaerő hiánya egyre nagyobb gondot jelent a magyar gazdaság minden ágazata számára. Az autószereléssel foglalkozó cégek is nehéz helyzetben vannak, a szervizekben várólisták vannak: akár hetekbe is beletelhet, mire a tulajdonosok visszakapják leadott autó­jukat, vagy egyáltalán leadhatják javításra. Sok helyen keresnek embert Magyarországon és nagyon sok hirdetésben közzéteszik a fizetéseket is. Ugyanakkor a magyar bérek messze elmaradnak az osztrák vagy német fizetésektől.

Gigacsekket kapnak a magyar családok: mit kezdjenek a hatalmas rezsivel?

A fél országban havazik, kijelenthetjük, mostanra már tényleg megérkezett a tél. Az eddig csak langyosan pislákoló radiátorok teljes gőzre kapcsolnak, sötétebbek és egyre rövidebbek a nappalok, a természetes fényt fokozatosan felváltotta a mesterséges. Így mostantól érdemes tényleg odafigyelni, mennyi energiát használunk és miképp tudnánk spórolni rajta. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarok tömege mond nemet a karácsonyra: mutatjuk, hova menekülnek

Egyre több család dönt úgy, hogy elmenekül a karácsonyi sütés-főzés-takarítás rémháromszöge elől, és szállodában tölti családjával a karácsonyi ünnepeket. Így ők könnyen megkímélhetik magukat az ünnepek gyakori velejárójáról, a stressztől és koncntrálhatnak a közös pillanatokra. Szétnéztünk az elérhető ajánlatok között, és találtunk pár kedvező lehetőséget, mely egészen biztosan felejthetetlenné teszi 2018 utolsó napjait.

Bedőlt ingatlant vennél ár alatt? Erre figyelj, és mázlival te is behúzhatsz egyet

Bár elég kecsegtetőek lehetnek a piacinál jóval alacsonyabb áron kínált banki ingatlanok, a dolog rengeteg buktatót tartogat. Ha nem vigyázól, akkor akár egy több milliós buktába is beleszaladhatsz, és sok fejfájást okozol magadnak. A következő cikkben Pénzcentrum két szakértő segítségével magyarázza el a rendszer lényegét, mert sokan nincsenek tisztában, mit is takar pontosan a banki ingatlan kategória!

Magyar nyugdíjasok fosztják ki a boltokat: nem tudnak leállni

Az európai lakosok átlagosan 17-35 percet töltenek egy nap vásárlással. Az adatokból kiderül, hogy a magyarok inkább az alsó számhoz vannak közel, átlagosan ugyanis 20 percet vásárolgatunk. A korosztályos bontásból azonban kiderül, hogy a 65 év feletti magyarok igencsak fölfelé húzzák a statisztikát, ők ugyanis átlagosan 22 percet shoppingolnak.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?