Group of college students in the university amphitheatre, they are sitting and doing an exam.

Fellélegezhetnek a hallgatók: 2023-ban még biztosítottak a keretek az Erasmus+ pályázatokra

2023. január 11. 10:17

Közzétette tájékoztatását a Tempus Közalapítvány az Erasmus+ programot érintő változások kapcsán. Kiemelték, hogy az intézkedések nem érintik a folyamatban lévő projektek támogatási szerződéseit.

Magyarországon az Erasmus+ program megvalósítását nemzeti irodaként a Tempus Közalapítvány koordinálja, tehát a felsőoktatási intézmények az Erasmus+ felhívás alapján Tempus Közalapítványhoz nyújtják be pályázataikat. Az egyetemisták a saját felsőoktatási intézményükben tudnak pályázni mobilitási tevékenységekre, azaz a pályázó hallgatóknak nincs közvetlen szerződéses kapcsolatuk a Tempus Közalapítvánnyal.

2022. december végén az Európai Bizottság tájékoztatta a Tempus Közalapítványt, hogy a Tanács (EU) 2022/2506 Végrehajtási határozata alapján nem tehető jogi kötelezettségvállalás a 2021. évi IX. magyar törvény alapján létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyal, illetve az ilyen közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott jogi személlyel. A meghozott intézkedés átmeneti jellegű, az Európai Bizottság további tájékoztatásáig érvényben van.

Az intézkedések nem érintik a folyamatban lévő projektek támogatási szerződéseit, illetve az azok keretében megvalósuló hallgatói, oktatói és munkatársi mobilitásokat sem. A 2023-as évben az erre vonatkozó pénzügyi keretek biztosítottak, tehát az Erasmus+ hallgatói és munkatársi mobilitások a felsőoktatási intézményeknél a szokott módon valósulnak meg az idei tanévben.

A 2022-es mobilitási pályázatok keretében megítélt összeg a felsőoktatási intézmények számára közel 26 millió euró, amelyek tervezetten több mint 10.000 hallgatói, oktatói és munkatársi mobilitást tesz lehetővé a megvalósítási időszak alatt. A Magyarországra érkező külföldi egyetemi hallgatók Erasmus+ ösztöndíját a döntés nem érinti.

A Tempus Közalapítvány honlapján található határidőkre várja a pályázatokat, amelyek bírálatát a beadást követően az Európai Bizottság Erasmus+ programra vonatkozó előírásai alapján végzi el. A támogatási döntések meghozatalára a további bizottsági tájékoztatás alapján kerülhet sor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyetemi hallgatói jelentkezéssel kapcsolatos kérdések esetén minden felsőoktatási intézményben az Erasmus+ koordinátort érdemes keresni, aki pontos információt biztosít a hallgatói pályázat beadásának részleteiről.

Az érintett pályázókat a Tempus Közalapítvány a beérkező információk alapján folyamatosan tájékoztatja.

A Tempus Közalapítvány több évtizedes szakmai múlttal rendelkező közhasznú szervezet, amelynek célja a közös európai értékek és célok képviselete és közvetítése az oktatás, képzés területén, valamint a magyar oktatás-képzési rendszer megismertetése és érdekeinek képviselete nemzetközi környezetben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?