16 °C Budapest
Rear view of young woman with backpack walking in corridor at university

Megszólalt a magyar iskola: ők is bevezetik a 6 napos tanítási hetet, erre kell készülni a szülőknek

2022. augusztus 30. 20:01

A győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában idén ősszel hatnapos tanrend lesz. A döntés hátteréről és az egyeztetések menetéről Hardi Titusz beszélt a Portfolio Checklistben. A szakember többek között beszélt arról, két heti fűtésszámlát tudnak így megspórolni.

A mai napon a Pénzcentrumon is beszámoltunk arról, hogy a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában hat napos iskolahetet vezetnek be szeptemberben és októberben. Mindezt azért, hogy ezáltal meg tudják hosszabbítani a téli szünetet, aminek következtében kevesebb gázt kell majd felhasználniuk télen.

A hír után a Pénzcentrum a Belügyminisztériumot is megkereste, akik kérdésünkre elmondták, „alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek - a szombat igénybevételével - hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele - egy vagy több összefüggő tanítási szünetként - a tanítási félév során biztosítható”.

Minebből kiderül tehát, hogy a törvényi keretek bőven megvannak ahhoz, hogy bármelyik hazai oktatási intézmény a hat napos tanítást válassza, ha mást nem, legalább egy ideig. A győrszentiváni általános iskola egyébként azzal indokolta a döntést, hogy így rengeteget tudnak megspórolni a rezsiszámlán a hideg téli decemberben. A döntés hátteréről és az egyeztetésekről Hardi Titusz, a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolát fenntartó Pannonhalmi Főapátság oktatási igazgatója beszélt a Portfolio Checklistben.

2 hét fűtést spórolnak meg

Hardi Titusz a friss podcastben elmondta, két hét fűtési költségét spórolja meg a szóban forgó iskola azáltal, hogy az őszi szünetig szombaton is tanítás lesz a gyermekek számára. Hardi Titusz elmondta azt is, hogy náluk, mármint a bencéseknél nem példa nélküli a hat napos iskolai rend. A pannonhalmi iskolájukban ugyanis régóta így tanítják a fiatalokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az oktatási igazgató beszélt arról is, hogy a döntést hosszas egyeztetések előzték, mind a szülői munkaközösség, mind pedig a tanárok pozitívan fogadták a döntést. Hardi Titusz ezzel kapcsolatban elmondta, sokan örülnek, hogy a diákoknak a karácsony előtti időszakban többet tudnak majd otthon lenni, és kipihentem kezdhetik meg a 2023-as évet az iskolában. Sőt, a szakember elmondta azt is, hogy győrszentiván környékén egy nagy multinacionális cég működik, aminek amúgy is télen nagy leállása van, és sok szülő amúgy is ennél a vállalatnál dolgozik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?