35 °C Budapest
Group of students running through school corridors on the last day of school

Mikor kezdődik a nyári szünet 2022-ben? Itt a középiskolai beiratkozás, felvételi ponthatárok dátuma

2022. június 15. 15:02

Mikor kezdődik a nyári szünet 2022-ben? Mutatjuk a felvételi ponthirdetés dátumát és azt is, hogy mikor kezdődik a középiskolai beiratkozás. Ekkor vannak az emelt szintű szóbelik.

A június nagyon rövid azoknak, akik iskolában vannak, hiszen most készülnek a tanárok és a diákok az év lezárására, a ballagásra na és persze a nyári szünetre. De mikor kezdődik a nyári szünet?

Mikor kezdődik a nyári szünet?

A 2021/2022-es tanév utolsó tanítási napja június 15. (szerda), a nagy nyári szünetet tehát június 16-án már semmi sem tudja megállítani.

Mikor van a középiskolai beiratkozás, szóbeli érettségi?

Azoknak a diákoknak, akiknek az általános iskolai tanulmányaik most értek véget, június 22-én megkezdődnek a középiskolai beiratkozások is, amelyet az intézményeknek június 24-ig kell lebonyolítaniuk.

Június 1-jétől emelt szintű szóbeli érettségin vizsgáztak a végzős gimnáziumi diákok, ezt követően június 13-tól 24-ig a középszintű szóbeli érettségik következnek. A pontok kihirdetését követően a Felvi.hu rendszerében az egyetemre készülő diákoknak lehetőségük lesz a hiánypótlás benyújtására. Ha a jelentkezésetekben valamilyen hiányosság van, június 23-ig felszólítást kaptok a hiánypótlásról a jelentkezéskor megadott e-mail címetekre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Felvételi hiánypótlás határideje 2022

2022. július 7. lejár a hiánypótlási határidő. Ha eddig nem töltitek fel például a diplomamásolatotokat, nyelvvizsga-bizonyítvány adatait és egyéb fontos igazolásokat, akkor sok pontot bukhattok.Ez a határideje a sorrendmódosításnak és az új adatok rögzítésének is.

A felvételi ponthirdetés dátuma 2022-ben

2022. július 21. a ponthatárhirdetés: általában este nyolckor indul az eredményhirdetés, de egy biztos: 21-én mindenki megtudja, bekerült-e a kiválasztott szakok valamelyikére. Ezt követően legkésőbb 2022. augusztus 5-ig megérkezik a besorolási határozat: ezzel lesz hivatalos a felvételi eredményetek. Fontos, hogy ha nem értetek egyet a döntéssel, jogsértés történt, akkor a besorolási döntés megérkezésétől számított 15 napig tudtok jogorvoslati kérelmet beadni - ez a határidő jogvesztő. Legkésőbb 2022. augusztus 8-ig pedig megszületik a felvételi döntés is, az egyetemek is írásban közlik a hallgatókkal, hogy bekerültek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?