18 °C Budapest
Budapest, 2021. augusztus 21.Érdeklõdõk a a Leopard 2A4HU harckocsit nézik a Magyar Honvédség technikai bemutatóján az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó programon a városligeti Kós Károly sétányon 2021. augusztus 21-én.MTI/Mónus Márton

Rengeteg plusz pont jár ezért a felvételizőknek: sokan ki is használják

2021. augusztus 31. 08:35

A jövőben félévenként 32 pluszpontokat kapnak a felsőoktatási felvételi eljárásban azok a fiatalok, akik az egyetem előtt a honvédségnél szolgálnak. Mintegy négyszázan jelentkeztek is.

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter korábbi bejelentése szerint a jövőben pluszpontokat kaphatnak azok, akik az egyetem előtt fél- vagy egy évet a honvédségnél szolgálnak - számol be az ATV Híradója. 

Az ITM a Híradók kérdésére azt válaszolta: a fiatalok támogatása céljából indították el új szolgálati formaként az önkéntes katonai szolgálatot. Hozzátették: a szeptember közepén induló lehetőségre első ütemben mintegy négyszázan jelentkeztek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?