2020. augusztus 8. szombat László

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: kedvezőbb feltételekkel vállalhatnak munkát

  • 24.hu
  • 2018. augusztus 6. hétfő 10:30

2019-től nem szüneteltetik a nyugdíjfolyósítást azoknál a nyugdíjasoknál, akiknek állásuk is van - írja a 24.hu.

A már elfogadott jövő évi adótörvények és a központi költségvetést megalapozó törvény számos változást hoz a nyugdíjasok munkavállalásával és a nyugdíjba vonulással kapcsolatban. A szochotörvény alapján például a munkában álló saját jogú nyugdíjasoknak nem kell munkáltatói közterheket megfizetni, valamint a munkavállalótól is csak az szja kerül levonásra, akárcsak a nyugdíjas szövetkezetek esetében.

Változás lesz a kereseti korlát esetében is: bár nem fog megszűnni, de nem mindenki esetében lesz. Azoknak ezentúl nem jár majd a nyugdíjnövelés, akik keresetét nem terheli nyugdíjjárulék. Viszont ha a jövedelmet terheli a nyugdíjjárulék, akkor továbbra is jár majd az automatikus nyugdíjnövelés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.