3 °C Budapest
Többszörösére emelnék a nyugdíjakat: persze nem mindenkiét

Többszörösére emelnék a nyugdíjakat: persze nem mindenkiét

2017. november 9. 10:00

Benyújtottak egy törvényjavaslatot egy új művészjáradékról, ami olyan elismert 65 év feletti művészeknek járnak, akik nem vesznek fel már jövedelemkiegészítést - írja a HVG.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legkisebb nyugdíj 4,25-szörösét jelentő művészjáradékot kaphatnak 65 éveskoruktól életük végéig azok a művészek, akik korábban magas elismerésben részesültek. Például a Nemzet Színészei vagy a Magyar Művészeti Akadémia tagjai. Balog Zoltán miniszert erről nyújtott be most törvény javaslatot. A legkisebb nyugdíj 4,25-szörösét most 121 ezer forint.

Ezt az indokolhatja, hogy az utóbbi időben sok művész hangot adott annak, hogy nevetségesen és megalázóan alacsony nyugdíjat kap. Legutóbb Koós János árulta el, hogy pontosan mennyire alacsony a nyugdíja. De idén már Demjén Ferenc és Lang Györgyi is panaszkodott az alacsony ellátás miatt, Nagy Feró sem a nyugdíjából él, ésa Kossuth-díjas Bródy János sem támaszkodhat az időskori juttatásra.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?