Ennyi nyugdíjat kap Kóbor János: benzinre költi az egészet

Ennyi nyugdíjat kap Kóbor János: benzinre költi az egészet

2016. szeptember 20. 16:52

Az elmúlt időszakban egyre több híresség árulta el, hogy mennyire alacsony a nyugdíja. Ehhez a sorhoz most pedig Kóbor János, az Omega együttes alapítója is csatlakozott: elmondása szerint ma már kétszer is tud tankolni nyugdíjából.


Kóbor János a Liszt Ferenc-és Kossuth díjas énekes lassan 15 éve kap nyugdíjat, de hiába a teltek el hosszú évek, a nyugdíja még így sem rúg túl magasra.

34 ezer forint körüli összegről indult a nyugdíjam, (...) annak idején egyszer, most már talán kétszer tudok belőle tankolni

- mondta el Kóbor János a Joshi Bharatnak, a FEM 3 műsorában.

Ki mennyit kap?

Hazánkban azonban nem csak Kóbor János kap hihetetlenül alacsony nyugdíjat. Hatalmas különbségek vannak a nyugdíjak között Magyarországon. Míg a leggazdagabbaknak 500 ezer forint felett visz a postás, addig bőven akadnak olyanok is, akiknek 30 ezer forintnál is kevesebb jut egy hónapban.

A legtöbb magyar nyugdíjasnak  50 -99 ezer forint közötti összeget visz a postás, de sokaknak még 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélnie egy hónapban.

KATTINTS! Csomagolnak a nyugdíjasok: vígan élnek a magyar kasszából külföldön

Jelenleg hazánkban a csaknem 2 millió nyugdíjasból

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2 579-en vannak azok, akik havonta 25 -30 ezer forint közötti összeget kapnak.

Budapesten vannak a legtöbben, összesen 368-an, akik minimális összegű nyugdíjat kapnak. De sokan élnek Pest megyében is rendkívül alacsony nyugdíjjal. A legszegényebb nyugdíjasok közül még kiemelkedően sokan vannak Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. És viszonylag kevesen, összesen 33-an élnek Nógrád megyében azok a nyugdíjasok, akiknek 25-30 ezer forint közötti összegből kell megélnie.

Kinek jár a legkisebb nyugdíj?

Az öregségi nyugdíj legkisebb összegére azok jogosultak, akik legalább 20 év szolgálati időt szereztek, de az általános szabályok szerint a kiszámított nyugdíjuk nem éri el az összeghatárt.

Ezért akár az is előfordulhat, hogy egy-egy nyugdíjas még a 28 500 forintnál (a törvényileg szabályozott nyugdíjminimumnál) is kevesebbet kap. Például, aki 20 évnél kevesebb, de legalább 15 és szolgálati idővel rendelkezik, akkor nála a megállapított résznyugdíj estében nem kell alkalmazni a nyugdíj-minimum szabályt. Vagyis, ha valaki 15 év szolgálati idővel 27 ezer forintos nyugdíjra jogosult, akkor ő ennyit fog kapni, nem emelkedik a nyugdíja a nyugdíjminimum összegére.

Továbbá az is feltétel, hogy a korábbi jövedelmek alapján meghatározott átlagkereset elérje a nyugdíjminimum összegét. Amennyiben ezt nem éri el, akkor az érintettek az átlagkereset összegével megegyező nyugdíjat kapnak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?