2 °C Budapest

Dollárbetét? Hosszabb távon gondolkodj!

Pénzcentrum
2006. december 12. 08:43

Amerikában az elmúlt időszakban kedvezőtlen makrogazdasági adatok láttak napvilágot. Az amerikai gazdaság már csak mérséklődő ütemben bővül. A hard landing/recesszió veszélye fennáll!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legutóbbi három FED ülésen változatlanul hagyták az irányadó rátát. A következő üléseken kiváró állásponton lehet a FED. 2007 első hónapjaiban a FED visszatérhet a kamatcsökkentésekhez! Prognózisunk teljesült, a dollár az euróval szemben átlépte az 1,30-as szintet, utoljára 2005 márciusban jegyezték ilyen szinteken a dollárt. Az amerikai fizetőeszköz a legfontosabb devizákkal szemben egységesen gyengült. A dollár jelenlegi leértékelődését a főbb devizák közötti kamatkülönbség generálta.

Továbbra is a magas külső és belső amerikai egyensúlytalanság finanszírozásával kapcsolatos aggodalmak dominálnak. A csökkenő kamatkülönbség tükrében középtávon az euró a dollárral szemben tartósan 1,30 felett maradhat, a felhalmozódott nagy short-állomány azonban a dollár stabilizációját jelzi. A dollár-devizabetétek éven túli lekötése javasolt az amerikai kamatpolitika tükrében, a várható forintgyengülés növeli a hozamot! Ma este amerikai kamatdöntés!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18