2 °C Budapest

Magyar melósokat keresnek: nettó 630 ezres fizetés, azonnal kezdhetsz

2018. május 27. 17:30

Ezek voltak a 21. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Magyar melósokat keresnek: nettó 630 ezres fizetés, azonnal kezdhetsz

Noha még van másfél hét júniusig, már májusban is megszokott volt a 30 fokos hőség, sokan már használatba is vették az otthoni klímát. Aki viszont még csak most döntötte el, hogy idén beruház egy készülékre, annak úgy kell készülnie, hogy heteket vagy akár egy hónapot is kell várnia a szakemberre. Rengeteg, hűtő-, fűtő-, klíma- és szellőző-berendezések telepítésével, karbantartásával és szervizelésével foglalkozó cég is szakemberhiánnyal küzd, óriási szükség lenne szerelőkre. Külföldön is kelendőek a magyar szakik, találtunk olyan álláshirdetést, ahol nettó 500 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnek, és szállásra sem kell költeni, azt biztosítja a vállalat. Ezért viszont Németországba kell menni.

Itt a csodafegyver a falvak elnéptelenedésére: csak félnek bevetni

Egyre többször felmerülő kérdés Magyarországon az otthonról történő munkavégzés lehetősége. Ez azonban sokszor, sokkal bonyolultabb ügy, mint az első ránézésre tűnik: Hogyan lehet például pszihológiailag rendbe tenni azt, hogy az eddig megszokott szociális környezetből egyszercsak kiszakítják a dolgozókat; milyen törvényi szabályozása van a távmunkának; milyen - akár halálos - veszélyek leselkednek azokra a munkavállalókra, akik otthon maradnak? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ Urgyán Csabával, az Explosive Consulting vállalati tanácsadójával. Interjú

700 ezres kezdő fizetés, ingyenes dubaji szállás: rengeteg magyart keresnek

Rengeteg utazás, ingyenes, színvonalas, dubaji szállás, kiemelkedő fizetés, évi 30 szabadnap: sokak figyelmét felkeltheti az Emirates állásajánlata. A cég jelenleg közel háromszáz magyart foglalkoztat, de rengeteg a szabad pozíció, előképzettség sem kell.

Több napos leállás jön a magyar banknál: átutalni sem lehet majd

Több napos, rendszerszintű leállásra készül az MKB. Az ok egy nagyszabású átállás, mely előre láthatólag június 30. és július 4-e közötti időszakban fog megtörténni. Ebben az időszakban a bank szolgáltatásai meglehetősen korlátozottan lesznek elérhetőek, ami azt jelenti, hogy sem ügyet intézni, sem utalni nem lehet majd, sőt a fiókok is zárva lesznek

1980 után születtél? Kezdhetsz aggódni, csúnya világ jön

Az 1980-as években született generációnak számos olyan kihívással is szembe kell néznie, melyekkel az idősebb korosztályoknak nem kellett. Ennek következtében nem kizárt, hogy ezek az emberek egy "elveszett generációt" fognak alkotni: a társadalom egy olyan rétege válik belőlük, amely nem képes elérni azt az anyagi jólétet, melyben a szüleik élnek.

Luxus a köbön: ilyen táborokba járatja gyerekeit a magyar elit

Alig egy hónap múlva véget ér a tanév: ez a gyerekek számára egyet jelent a felhőtlen szabadsággal és pihenéssel, míg a szülők többségének főhet a feje. Sokak számára ugyanis kihívást jelent a gyerekek felügyeletének megoldása, míg ők dolgoznak. Jó megoldás lehet a tábor, de ahogy arról beszámoltunk, ez nem olcsó mulatság: egy ott alvós tábor átlagára 46 000 forint körül lesz, míg egy napközis tábor esetében 30 000 forintos költséggel számolhatnak a szülők. Ez viszont aprópénz ahhoz képest, amit egyes luxustáborokért kérnek el. Találtunk ugyanis olyan tábort, ami 1 millió forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ilyen akció idén már nem lesz: indul a roham a Tescóban, Lidlben

Közeleg a gyereknap, a szülők nagy része készül valamilyen meglepetéssel a gyerekeknek. Egy korábbi kutatás szerint a legtöbben 2 és 5 ezer forint közötti összegből oldják meg az ajándékvásárlást. Utánanéztünk, a különböző áruházláncokban mit vásárolhatunk meg a gyerekeknek akciósan

Rengeteg magyar melóst keresnek: 250 ezres átlagfizetés, biztos karrier

A személyi alapbére mindenkinek a személyes információja. Én azt gondolom, hogy jobb csak annak tudni, akire tartozik - vallja Varjasi Gábor. A Magyar Posta Zrt. humánerőforrás főigazgatójával többek között, a bértranszparencia mellett, a postai fizetések versenyképességéről, a vállalatot érintő fluktuációról, illetve arról beszélgettünk, hogy mivel lehet meggyőzni a fiatalabb generációkat, hogy a Postánál építsenek karriert.

Durva áremeléssel indul a strandszezon: ennyit fizethetsz idén a Balatonnál

Hagyományosan pünkösdkor nyitnak a balatoni strandok, bár van, amelyik egész évben nyitva van, és olyan is, amelyik csak június első hetében nyitja meg kapuit a fürdőzők előtt. Ahogy tavaly, idén is nagyon megterheli a családi kasszát egy hétvégi strandolás, sok település áremelésre is kényszerült. Utánajártunk, idén mennyit kell fizetnünk, ha Balaton-parti strandolásra vágyunk.

Nyomorgó nyugdíjasok vették át a lomis maffia helyét a fővárosban

Aligha lehet igazi kincsekre bukkanni az utcákra kirakott kacatok között, és noha hallani olyan szorikat, hogy valaki több százezer forintot, esetleg jelentős mennyiségű aranyat talált lomtalanításkor, ez leginkább mendemondának tűnik. Akikkel mi beszéltünk, még soha nem találtak semmi értékeset. Ha néhány ezer forintot keresnek naponta a talált holmik értékesítésével, már örülnek

Új tévét vennél otthonra? Ezeket a típusokat messzire kerüld el

Alig három hét és elkezdődik a 21. Labdarúgó-világbajnokság. Az eseményt magyarok millió követik a tévékészülékek előtt, így nem meglepő, hogy ebben az időszakban akár 2,5-szer annyi televíziót értékesítenek a kereskedők, mint akkor, amikor nincsen foci eb vagy vb. Ennek apropóján utánajártunk, mik most a kereskedőknél tapasztalható trendek, továbbá megkérdeztük az Óbudai Egyetem Intézeti mérnökét is arról, hogy véleménye szerint mire érdemes különös figyelmet fordítani tévé vásárláskor.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm