27 °C Budapest
Male engineer and tablet working at manufacturing factory. Close-up of engineer Male using yoke machine. Male engineer is wearing protective glasses in factory.

Mi történik ezekben a gyárakban, üzemekben? Alig tudják megtartani a magyar dolgozókat

2024. április 24. 18:28

A Magyarországon működő járműipari vállalatok, beleértve a nagy autógyárakat és azok széles beszállítói körét, számos kihívással szembesülnek ma a munkaerő toborzása, megtartása és fluktuáció terén. Ezek a kihívások részben a globális trendekkel, és jelentős részben a helyi piaci sajátosságokkal függenek össze, megoldásuk pedig testreszabott toborzási ás munkaerőközvetítési megoldásokat igényelnek.

Magyarországon korlátozott a járműgyárak és a szektor beszállító vállalatainak rendelkezésére álló szakemberállomány. Különösen nehéz a műszaki területeken, a robotikában és mesterséges intelligencia világában jártas mérnököket, szakembereket megtalálni. Ugyanez vonatkozik a gyártósorokon foglalkoztatott munkavállalókra is. Így a nagy járműgyárak versenyben állnak a tehetségekért, de nem csak egymással, hanem más iparágak vállalataival is, beleértve például az IT és technológiai szektorokat, amelyek szintén vonzó karrierlehetőségeket kínálnak. Mindemellett a gyárak és beszállítók gyakran koncentráltan helyezkednek el bizonyos régiókban, ami munkaerőpiaci egyenlőtlenségeket eredményezhet és nehezítheti a toborzást más területekről.

Iparág az állandó változásban

„A járműipar példátlan technológiai fejlődése, illetve az elektromos autók gyártása jelent különös kihívást a munkaerőtoborzás számára. Ezzel együtt, a munkaerővel szemben támasztott minőségi és mennyiségi elvárás is napról napra változik. Azok a HR-szolgáltatók tudják ezt kiszolgálni, amelyek képesek megfelelni az automotive szektorspecifikus igényeinek: képesek megtalálni a képzett, minőségi munkaerőt, feltérképezni a munkaerőtartalékokat, megértik a harmadik országbeliek foglalkoztatásának elkerülhetetlen szükségességét és emellett teljes portfólióban gondolkodnak” – mondta Jáhny Ákos, az idén 20. jubileumi évét ünneplő Get Work Trend Kft. ügyvezetője. Hozzátette: e munka egyik pillére a kiterjedt és folyamatosan frissülő adatbázis, valamint kapcsolatrendszer, melynek köszönhetően nagyon sok jelöltet lehet elérni és megszólítani.

Munkaerő megtartása a járműgyártásban

Azonban nem csak a munkaerő megszerzése, hanem annak megtartása is alapvető kérdés. A fluktuáció szintén jelentős fejtörést jelent a járműgyártóknak és beszállítóiknak.

Magyarországon a fluktuáció mértéke az utóbbi években sajnos nem elhanyagolható. A szellemi munkavállalók között meghaladja a 30%-ot, míg fizikai munkatársak esetében nem ritka az 50-60%-ot meghaladó fluktuációs ráta. Ezzel a problémával az automotive szektor is küzd, és nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az autóipar – pár komolyabb szereplő kivételével – együtt mozog a vevők, fogyasztók szokásainak ingadozásával, azaz elég nagy volatilitást mutatnak, kevés a 3-5 éves megrendelésállomány és a hosszú távú munkahely-biztonság.

Mind az autógyárak, mind az alvállalkozóik stabil partnereket keresnek, akik toborzási stratégiával és egyedi HR-megoldásokkal támogatják őket, melyek választ adnak ezekre a kihívásokra, lehetővé téve partnereik számára, hogy rugalmasan és hatékonyan kezeljék a munkaerőpiaci változásokat, különösen a fluktuációt.

Egyedi toborzási stratégiák az autógyártásban

A magyar munkaerő piac ismerete, a képzések időigénye és beválási százaléka, a szükséges munkakörökre megfelelő szakembereket biztosítani tudó harmadik országok munkaerőpiacának, kultúrájának ismerete, és szakértő partnerségben együttműködő mentalitás nélkül aligha lesz sikeres együttműködés külső szolgáltató bevonása esetén.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jáhny Ákos úgy látja, hogy a 360 fokos portfóliót biztosító HR-szolgáltatók képesek a járműgyártókat és beszállítóikat a piaci igényekhez való alkalmazkodásban támogatni. A teljes körű szolgáltatási paletta magában foglalja a munkaerő-közvetítés és munkaerő-kölcsönzés mellett az előszűrési szolgáltatásokat, a munkásszállás-menedzsment biztosítását, a különféle beillesztési programokat, a diák-, nyugdíjas- és kismama foglalkoztatást, ugyanakkor a bérpiaci adatszolgáltatást, a munkajogi tanácsadást vagy éppen a bérszámfejtést is.

A szolgáltatás a piaci tapasztaltok szerint akkor lehet eredményes, ha minden egyes partner számára egyedi toborzási stratégiákat tud alkotni. Emellett a munkaerőközvetítők úgy válnak értékes partnerré a járműipari szereplők számára, hogy elkötelezik magukat a hosszú távú, értékalapú együttműködés mellett.

Hosszú távú partnerkapcsolatok és iparági ismeretek

Az autógyártás szereplőinek való megfelelés másik pillére a magas szintű iparági ismeret. „Jelenleg közel száz járműgyártó és beszállító vállalattal állunk szoros együttműködésben, amelyek különböző méretűek és tevékenységi körökkel rendelkeznek. Már több mint két évtized piaci tapasztalatai és ezek a partnerkapcsolatok lehetővé teszik számunkra, hogy széleskörű betekintést nyerjünk az iparág specifikus igényeibe. Napi kapcsolatban állunk a vállalatokkal, hogy megértsük akár az autógyártás és világpiacainak igényeit, az elektromos járművek gyártásához szükséges specifikus kompetenciákat, és ennek megfelelően alakítsuk ki toborzási stratégiáinkat. Mi éppen ezért veszünk részt rendszeresen a szakmai konferenciákon és workshopokon, hogy naprakészek legyünk az iparág legújabb trendjeivel és technológiai fejlődéseivel kapcsolatban” – hangsúlyozta Jáhny Ákos.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem