2018. március 21. szerda Benedek

Kiderült: ennyit keresnek havonta a népszerű kávézólánc magyar dolgozói

Forgalmas, belvárosi Coffeeshop Company asztalszervizes kávézóba pultos, felszolgáló munkatársat keres - szúrta ki a Pénzcentrum a kávézólánc álláshirdetését. A végzettség nem feltétel, viszont az angol nyelvtudás elengedhetetlen.

"Forgalmas, belvárosi Coffeeshop Company asztalszervizes kávézóba pultos, felszolgáló munkatársat keresünk azonnali munkakezdéssel, hosszú távra.  Az új munkatársunk kiválasztása során fontos szempont a mosolygós és könnyed kommunikáció, a vendégközpontúság és a csapatjáték. A vendéglátásban szerzett tapasztalat előnyt jelent. Kommunikációs angol nyelvtudás alapfeltétel!" - szúrta ki a Pénzcentrum a kávézólánc álláshirdetését.

Az is kiderül, mennyit kereshet az, aki végül megkapja a munkát: "jó kereseti lehetőség, nettó 160.000 Ft/hó" - írják. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legfrissebb adatai szerint a pultosok átlagosan brutó 145228 forintot visznek haza Magyarországon, így a nettó 160 ezres fizetés nem is hangzik rosszul.

Noha a legtöbb cégnél nem publikus, mennyi fizetést kapnak a dolgozók, ám megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy egyre több cég nyíltan vállalja, hogy mennyit kínál a leendő dolgozóinak. A BKV villamosain, és buszain folyamatosan bukkanak fel álláshirdetések a pontos fizetéssel. A McDonald’s egyik üzlete a teljes ablakára álláshirdetést húzott, amin a kezdő bér és minden egyéb juttatás is látható. A Burger King pedig szinte az egész bértábláját kitette a pultba. De az év során az is kiderült, hogy melyik élelmiszerlánc, mennyit ad a dolgozóinak, például az Aldi, a Tesco, az Auchan vagy a Lidl.

Valóban történt egy változás, nem csak a multik és a nagy cégek, hanem sok termelővállalat is beleírja a hirdetésébe, hogy mekkora bért kínál. Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

 - mondta korábban a Pénzcentrumnak Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ 500 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 13,07%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk