2020. október 21. szerda Orsolya
HR Centrum

600 ezres fizu, diploma sem kell: így viszik külföldre a magyar családokat


zek a voltak 2019 8. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.


Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell

Rengeteg magyar dolgozik külföldön, számuk továbbra sem csökken. Nem is csoda, hiszen a nyugati bérekkel a magyar munkaadók még mindig nem tudnak versenyre kelni. Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza: ma már azonban az sem akadály, hiszen a munkaközvetítők ma már páros állásajánlatokkal várják a hezitálókat. Összegyűjtöttük a legjobban fizető külföldi lehetőségeket.

Itt a szigorítás: közel egymillió magyart máris kizártak az Orbán-programból

A kormány legutóbbi állítása szerint nem lesz jövedelemhez kötött a kamatmentes hitel, az egyedüli feltétel az lesz, hogy az illető ne szerepeljen a KHR listán. Elsőre evidensnek tűnhet, hogy ez egy alapvető kritérium, nem is gondolnánk viszont, hogy milyen sokan szerepelnek az adósok feketelistáján. Ennek jártunk most utána, és azt is elmagyaráztuk, hogy is működik a KHR-rendszer.

Jönnek a gigabírságok: ráfázhat, akinek kertes háza, hobbitelke van

Egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, ez azonban sokan felelőtlenül teszik. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, mivel ezekben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Éppen ezért nem árt azonban tisztában lenni az új tűzvédelmi szabályokkal; az előírás szerint ugyanis már tilos a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése. Aki pedig a szabályt megszegi, nagyon komoly bírságra is számíthat.

Ingyen van, mégsem kell a magyaroknak: pedig az egészségük múlik rajta

Anyagilag megterhelő a magyarok 40 százalékának, hogy fogászatra menjen. Hiába az ingyenes kezelések, ezekre se nagyon mennek el, és a magyar gyerekek fogai az egyik legrosszabbak az EU-ban.

Akciók nélkül spórolhatsz több ezer forintot a napi bevásárlásnál: működik a trükk

Egy 10 különböző termékből álló képzeletbeli élelmiszerlistán majd 3 000 ezer forintot lehet spórolni akkor, ha az adott áruház sajátmárkás termeiket választjuk az ismert gyártói márkák helyett. Érdemes tehát jól megfontolni, ki, milyen terméket emel le a boltok polcairól, hiszen egy gyártói márkás árucikk akár több mint kétszer annyiba is kerülhet, mint egy sajátmárkás. Ez pedig óriási ráfordításbeli különbséget jelenthet hosszú távon.

Régi Legók, amikkel rommá keresheted magad: 1,5 milliót is érhet ez a darab

Ez az elsősorban gyerekeket célzó építőjáték, amiről felnőttként már csak sok szép (és fájdalmas) gyerekkori emlék jut eszünkbe, mára magas hozamú hosszútávú befektetéssé is vált. Nem viccelünk: ha okosan vásárolunk be a készletekből, évek múlva sok pénz ütheti a markunkat. De hogyan lehetséges mindez?

Válaszút előtt a magyar melósok: bevállalják ezt, vagy mennek a levesbe

Nem csak Magyarország, de az egész régió súlyos munkaerőhiánnyal küzd: több százezer dolgos kéz hiányzik az öreg kontinensről. A Központi Statisztikai Hivatal itthon 80 ezerre teszi a betöltetlen álláshelyek számát, ez azonban csak óvatos becslésnek bizonyult: a Portfolio kalkulációja szerint 280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szükség. Egy friss statisztika szerint a meghirdetett álláshelyek jelentős részét nem tudják zökkenőmentesen betölteni a munkaadók.

Itt a legális hiteltrükk: működik, havi 20 ezret is foghatsz a törlesztőn

Számtalan felhasználási lehetősége van annak, aki jogosult a kormány 10 millió forintos kamatmentes hitelének felvételére. Nem csak azoknak nagy lehetőség, akik hitelfelvételnek gondolkodnak, de azoknak is, akik meglévő hitelükbe kívánnak betörleszteni. Ha azonban valaki most gondolkodik hitelfelvételen, annak is érdemes egy részét kamatmentes hitel formájában felvenni, amikor erre már lesz lehetőség. Mi most kiszámoltuk, hogy mennyit spórolhat az, aki hitelének egy részét az állami hitel formájában veszi fel.

Durva lehúzás: ezért ér 100 ezer forint csak 90 ezret a bankokban

Mi történik akkor, ha nagy mennyiségű aprót szeretnénk papírpénzre váltani? Az első gondolatunk a Posta lehet, ott azonban díjhoz kötött a címletváltás. Hasonlóan igaz ez a bankokra is. A különböző pénzintézetek eltérő díjszabásokkal dolgoznak, mint ahogy az ingyen átváltható érmék mennyisége is változó. Jó ötlet lehet a bankszámlára történő befizetés - az sincs azonban ingyen.

Brutálisan megdrágultak a zöldségek: van, ami háromszor annyiba kerül, mint tavaly

Folyamatosan emelkedik a zöldségek ára, van, ahol egy kiló petrezselyemgyökér már 1500 forintba kerül, ami az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján tavalyi ár háromszorosa. Májusra stabilizálódhatnak az árak.

Tovább duzzad az élelmiszerbortány: újabb bizonyíték a kettős minőségre

Nem csak Európát osztja meg az élelmiszerek kettős minősége miatti feszültség, hanem az angolszász világot is. Kiderült ugyanis, hogy teljesen más összetevőket tartalmaz ugyanazon az  angol és amerikai ketchup.

Kamatháború dúl a bankokban: tízezreket bukhatsz, ha nem figyelsz

Hamarosan vége az alacsony kamatok korának - olvassuk gyakran. Ha csak az MNB adatait nézzük, akkor már meg is álltak. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az egyes bankok ajánlatai mennyit változtak tavaly év végéhez képest. Azt mondhatjuk, hogy rendszerszintű változásról nem beszélhetünk, egy-egy bank esetén azonban jelentős változásokat láthatunk.

Elektromos autózás? Egy fenét, ebben sem a magyarok váltják meg a világot

2017-ben Magyarországon 6,81 százalék volt a közlekedésben használt megújuló energiaforrásokból származó energia aránya. Ez több mint 3 százalkkal marad el egyelőre a 2020-ra tervként kitűzött 10 százaléktól. És bár a régióban nem állunk rosszul, nehéz lesz teljesíteni a célkitűzést, főleg ha azt vesszük, hogy 2012-2017 között csupán 0,9 százalékkal sikerült növelnünk a megújuló energiaforrásokból származó energia arányát. Mindebből ráadásul parányi részt szakított ki a közúti közlekedés.

Leesik az állad: ennyit keres egy fiatal magyar lány hostessként Budapesten

Ma már a hagyományosnak számító diákmunkákkal is jó lehet keresni: akár 240-250 ezer forint is összejöhet azoknak, akik bírnak állni és nem fáradnak bele az egész napos mosolygásba. A hostesskedés a látszat ellenére nem egyszerű feladat, de nem fizet rosszul.

Autóval jársz? Megdöbbentő, mennyi pénzt spórolhatsz, ha jó a guminyomás

Sokan nem is foglalkoznak vele, ha egy kicsit laposabbnak tűnik az autó gumija, pedig hosszabb távon súlyos ezrekkel drágítja meg a dolog a közlekedést. Emellett a kerék is veszít élettartamából, szóval az is előbb mehet a kukába.

Húzós: ennyiért árulja luxuslakásait a magyar válogatott focista

A foci utáni életre is gondol Tőzsér Dániel, aki komoly vállalkozásba kezdett: társasházakat épít. A garzonoktól kezdve a luxus penthouse-ig mindent árulnak, a határ pedig a csillagos ég. A korábbi válogatott focista arról beszélt hogy nem szól bele a melósok munkájába, ő inkább a kapcsolattartással foglalkozik és a tőkét adja a vállalkozásba. Korábbi csapattársai is ingatlanban utaznak: Torghelle és Juhász a belvárosi lakásokat vette célba.

Kifakadt a lottómilliárdos: Bárcsak széttéptem volna azt az átkozott szelvényt!

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy csapásra gazdag lesz és mindent megvehet magának és családjának, amire csak vágynak. Egyvalakinek ez ma sikerülhet, hiszen az Ötöslottón 2,722 milliárd forint a főnyeremény. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ha ennyi pénz kerül egy kézbe, ott várhatóan előbb-utóbb tragédia követi a nagy szerencsét. Ezt elkerülendő, érdemes már jó előre kitalálni, hogyan fogjuk okosan befektetni a nyereményt.


Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 10. 21. 09:05
Nem főállású kisadózói státusz

Hogy a kisadózót mikor kell nem főállásúnak tekinteni, azt a Kiva (2012. évi CXLVII.) törvény...

hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó