12 °C Budapest
Male and female worker working in warehouse.

Kitört a bérháború, rengeteg melóst keresnek Pesten: 450 ezres fizetés, érettségi sem kell

2022. szeptember 22. 16:06

Sokszor kerül szóba, hogy itthon magas foglalkoztatás mellett van munkaerőhiány, ami miatt az alacsonyabb képzettséget igénylő, fizikai munkakörökben sem meglepő a félmillió forint közeli bruttó kezdőbér. Ráadásul egyre több cég veti be a kirakatfizetéseket: már konkrét bérekkel toboroznak a közösségi médián keresztül. Így akadtunk most a Pézcentrumnál a Burger King álláshirdetésére Instagramon, ahol nem kevesebb, mint bruttó 450 ezres fizetést ígérnek azoknak, akik raktáros munkakörben szeretnének dolgozni náluk. Összehasonlítottuk, mennyire versenyképes ez az ajánlat a nagy áruházláncokhoz hasonló állásaihoz képest.

Az utóbbi időben nincs könnyű dolga a hazai munkáltatóknak, ugyanis rekordmagas foglalkoztatás mellett keresnek továbbra is rengeteg embert. Emiatt nem ritka, hogy az álláshirdetésekben már nem is a fizetési igény megadását kérik, hanem konkrét összeggel igyekeznek meggyőzni a potenciális munkavállalókat. Most egy ilyen hirdetést fogtunk a Pénzcentrumnál: a Burger King az Instagramon toboroz raktáros munkakörbe, mindezért pedig bruttó 450 ezres fizetést és béren kívüli juttatásokat ígérnek.

Valóban megéri gyorsétteremben dolgozni?

Általában a gyorséttermeknél ahhoz szokhattunk, hogy nem feltétlenül itt kínálják a legmagasabb fizetéseket, azonban a mostani munkaerőhiány, illetve a 15%-ot meghaladó infláció ezt felülírni látszik. Idén már beszámoltunk arról, hogy a Budapesten nettó 430 ezer feletti nettó fizetést kínálnak a buszsofőröknek, de a szemétszállítók is hasonlóan jól kereshetnek.

forrás: Instagram
forrás: Instagram

Egy nagyon hasonló Burger Kinges álláshirdetésnél a raktáros-komissiózó munkakörbe a bruttó 450 000 Ft-os bér mellé még bruttó 25 000 Ft cafeteria juttatást is ajánlanak, de van munkába járási támogatás, teljesítményalapú bónusz és céges telefon is. Mindezt összevetve a nettó majdnem 300 ezres fizetés mellé ígért juttatások összege sem elhanyagolható.

A munkához elvárás, hogy a jelentkezők rendelkezzenek érvényes emelőgépkezelői jogosítvánnyal, legalább egy év tapasztalattal a raktározási területen, illetve szintén feltétel az erős fizikum. Ezen kívül előnyt jelent, ha van „B” kategóriás jogosítványa az érdeklődőknek. Összességében viszont elmondhatjuk, hogy a bruttó 450 ezres bér elég jó ajánlat úgy, hogy érettségit nem is kérnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Összehasonlításban már kevésbé meggyőző

A Burger King hirdetését összehasonlítottuk a nagy élelmiszeráruház-láncokkal és -szállítókkal, ugyanis itt van a legtöbb szabad pozíció raktáros-komissiózó, valamint targoncás munkakörben, a fizetések pedig jól mutatják az iparági átlagot. Itthon az utóbbi években jelentős növekedést láthattunk a több nagyobb bolthálózatnál, az Aldi például évközi béremelést hajtott végre júliusban, hogy kompenzálja az infláció miatti reálbér-csökkenést. Az Aldi honlapján egyébként a raktári dolgozóknak 484 ezres kezdő bruttó havi bért ajánlanak pótlékokkal együtt, aki pedig vasárnapi munkát is vállal, az 534 ezret kereshet kezdőként. Ráadásul az Aldi is ad munkába járási támogatást, illetve nem is kell targoncavezetői jogosítvány, ugyanis ezt ingyen meg lehet szerezni, ha valaki ide jönne dolgozni. Ezzel egyébként egyértelműen náluk lehet a legjobban keresni raktárosként az általunk talált álláshirdetések közül.

A Tescónál viszont a Burger kinghez képest majdnem 100 ezer forinttal kevesebb fizetést kínálnak a raktári munkatárs-targoncás munkakörbe jelentkezőknek: itt az ígért alapbér összege bruttó 362 800 forint, ami mellé jár havi 16 ezer forint cafeteria és utazási támogatás. Ehhez ráadásul 12 órás éjjel-nappali műszakban kell dolgozni, és elvárás a targoncavezetői engedély, valamint a 2-3 éves tapasztalat. Ennél a Burger King lényegesen jobb feltételeket kínál a raktárosoknak.

Átlagosnak mondható?

Korábban szintén írtunk arról, hogy a kifli.hu is bruttó 450 ezer feletti kezdőbért ajánl a leendő raktárosoknak: tavaly decemberben 457 ezres bruttó fizetéssel kerestek raktári dolgozókat, a targoncavezetőket pedig bruttó 537 ezer forintos bérezéssel. Ha ezeket összehasonlítjuk, akkor már nem is tűnik ilyen kiugróan magasnak a Burger King által kínált bruttó havi 450 ezer forint a raktáros munkakörért. Az viszont figyelemre méltó, hogy a kirakatfizetésekkel már a közösségi médiában toboroznak, ami arra enged következtetni, hogy valóban lasszóval kell most megfogni a munkaerőt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.26 11:30
Az előző cikkemben a diákhitelről írtam. Többen is érdeklődtek, hogy szakmai oktatásra, képzésre hog...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?