19 °C Budapest
Bearded young man driving forklift in factory. Manual worker is working in warehouse. He is occupied in manufacturing.

Beütött az emberhiány: brutál fizetéssel csábítja a raktárosokat, targoncavezetőket a Kifli.hu

2021. december 14. 16:50

Ismét csúcsokat dönget a hazai munkaerőhiány, a közösségi platforomokat böngészve lépten-nyomon álláshirdetésekbe botlik még az is, aki egyáltalán nem keres munkát. Legutóbb az egyik hazai online bolt hirdetéseire bukkantunk, melyben raktári dolgozót, targoncavezetőt keresnek jó pénzért.

A futárhiánnyal, a futárok fizetésével már több alkalommal is foglalkoztunk a Pénzcentrum oldalán az utóbbi időben, hiszen a pandémia alatt és miatt nem csak az ételfutárok, de a kiszállítok, és a hozzá kapcsolódó szakmákban dolgozók iránti kereslet is az egekbe ugrott. Ez nem csak a kommunikációban érhető tetten, de a feladott álláshirdetések számában és tartalmában is.

Aki rendszeresen böngész álláshirdetéseket, annak a mesterséges intelligencia egyre gyakrabban dobja fel a közösségi oldalakon az újabb és újabb találatokat. Így futottunk bele az egyik legnépszerűbb online üzlet, a Kifli.hu ajánlatába is a Facebookon.

Korábban szinte elképzelhetetlen volt, a mára már bevett gyakorlatnak számító módszer, miszerint konkrét fizetésekkel toboroznak a cégek. A Kifli a hirdetés szövege szerint raktári dolgozókat és targoncavezetőket keres nagy erőkkel, méghozzá bruttó 457 ezer és 537 ezer forintos fizetésessel. (Durva számítás szerint ez nettó minimum 303 ezer és 357 ezer forintot jelent, de ennél akár sokkal több is lehet).

Brutális mennyiségű munkaerőt szívna fel a Kifli

„Több mint 30 pozíció van nyitva majdnem állandóan a saját állomány tekintetében, a műszakok pedig a raktárban napi szinten vannak tervezve. A minőséget betanítással biztosítjuk”- mondta el a Pénzcentrumnak egy szeptemberi interjúban Peter Klekner, a Kifli.hu CEO-ja. Akkor nagyjából Kb. 150 autóval rendelkeztek, kétszer ennyi futárral, és napi 4000 kiszállítást teljesítettek. Elárulta az is, hogy mi okozza a legnagyobb gondot a toborzásban:

"Ami a béreket illeti, csomagban érkezik a számla a partnerektől, úgyhogy nem tudom, pontosan ott miként alakulnak a bérek személyre lebontva, de biztosan versenyképesek. Az irodai bérekben is mindig igazodunk a piachoz, sőt vannak olyan területek, ahol efölött fizetünk. A pandémia alatt sem kellett fizetést csökkentenünk, mi a szerencsések közé tartozunk, sőt állandóan toborzunk tehetséges embereket. Abban is szerencsénk van, hogy van befektetőnk, így meg is tudjuk őket fizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A probléma inkább az, hogy tehetséghiány van. Ez nehéz munka, nagyon dinamikus a környezet, nem mindenkinek való. Nehéz megtalálni a megfelelő embereket, megfizetni őket már kevésbé problémás.

Változások a kiszállításnál

A Kifli vásárlóinak küldött tájékoztatása szerint annak érdekében hogy minél több vásárlót ki tudjanak szolgálni, december 13-tól korlátozni fogják, hogy egyszerre hány különböző terméket tudnak a vevők vásárolni egy rendelésben. Karácsonyig átmenetileg megszűnik a 15 perces időablak, az expressz kiszállítás és a vásárlás kiegészítésére legkésőbb 12 órával a  kiszállítás megkezdése előtt lesz lehetőség. Ebben nyilván közrejátszik a pandémia, a karácsonyi roham úgyanúgy, ahogy a munkaerőhiány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?