33 °C Budapest
Loading garbage into a garbage truck. High quality photo

Kritikus az emberhiány a kukásoknál: havi 450 ezerért is alig találnak melósokat

2022. június 21. 16:02

Jelenleg több területen tapasztalni itthon munkaerőhiányt, például a vendéglátóiparban, de 400 ezer forint feletti fizetést ajánlanak Budapesten már a buszsofőröknek is. Most egy a Pénzcentrumhoz eljuttatott levélből kiderül, hogy a szemétszállításban is akut munkaerőhiány van: akár havi 450 ezer forintot is kaphat az, aki most vidéken kukásnak áll. Az egyik cég már az önkormányzatok segítségét kéri a toborzásban.

Itthon jelenleg több területen van munkaerőhiány, sok helyen a munkaadók már az álláshirdetésben konkrét fizetéssel igyekeznek felkelteni az álláskeresők figyelmét. A Pénzcentrum nemrég egy budapesti busz hátulján szúrt ki egy ilyen hirdetést.

Most egy hansonló tárgyú levél keltette fel a figyelmünket, melyben a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kér segítséget a partner önkormányzatoktól a toborzáshoz, ugyanis már annnyira akut a munkaerőhiány, hogy az a szemétszállítási feladatok ellátását veszélyezteti:

 

Két munkakörbe keresnek sürgősen embert heti 40 órára, az egyik a tehergépjármű-vezető: ezért mozgóbérrel együtt havi 450 ezer forintos bért ajánlanak, míg a szemétszállítási-rakodó munkakörbe ez az összeg 350 ezer forint a mozgóbérrel együtt. Az viszont nincs benne a levélben, hogy nettó vagy bruttó fizetést értenek-e ez alatt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Területileg Kecskemétre, Ceglédre, Izsákra, Kiskunlacházára, Vácra és Kerepesre, valamint ezeknek a településeknek a térségébe keresnek kukásokat. Arról nincs információ, milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezőknek, például kell-e egészségügyi vizsgálat vagy jogosítvány.

Abból is jól látszik, mennyire szorító a munkaerőhiány, hogy a szemetesautók vezetőinek ígért havi 450 ezer forint meghaladja azt a nettó 434 ezres bért is, amellyel jelenleg az Arriva toboroz buszsofőröket Budapesten. Valóban komoly kukáshiányról van szó, ha vidéken jobb fizetést ígérnek ezért a munkáért, mint a fővárosban a buszvezetőknek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?