13 °C Budapest

Lebuktak a gazdagok: ez a hét szokás tette sikeressé őket

2019. augusztus 12. 16:33

A sikeres emberek gyakran a szerencséjüknek köszönhetik a sikerüket - ez az állítás vitathatatlan. De a szerencse valóban egy olyan tényező-e, amire nem lehet hatást gyakorolni? Ha megnézzük a sikeres emberek közös jellemzőit, akkor azt látjuk, hogy a szerencse sok esetben nem csak a tőlük független tényezők eredménye.

A szerencse nem egy készség, amit feljeszteni lehet - vagy szerencsés valaki, vagy nem. Nem így van ez azonban a Business Insider szerint, amely összegyűjtötte a sikeres emberek közös karakterjegyeit. Arra jutottak, hogy a szerencsésnek mondott embereknek vannak olyan szokásai, amik megalapozzák, hogy az illetőt valamilyen szerencsés fordulat érje. Ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Aktívan igyekeznek elérni a céljukat

Persze lehet úgy élni, hogy csak ülünk és várjuk a szerencsét, a sikeres emberek azonban folyamatosan képzik magukat, hogy jobb készségekkel rendelkezzenek. Az ő felfogásuk az, hogy nem várnak addig, amíg a jó dolgok megtörténnek velük, ehelyett sokkal inkább maguk keresik meg a szerencséjüket. A készségeiket nem hagyják elveszni, hanem aktívan felhasználják, hogy elérjék velük a céljukat.

Gyúrnak a kommunikációs készségeikre

A szerencsésnek vélt emberek általában tisztában vannak vele, hogy a kiterjedt emberi kapcsolatok lehetőséget teremtenek munkalehetőségre, különböző eseményeken való részvételre, vagy csak általánosan olyan kapcsolatokra, amelyek segítenek a munkahelyi és személyes karrierjük fejlődésében. Épp ezért időt és energiát fordítanak arra, hogy csiszolják a kommunikációs készségeiket, és keresik a lehetőséget, hogy érdekes személyekkel létesíthessenek kapcsolatot.

Aktívan építik a kapcsolati hálójukat

A proaktivitás az egyik kulcstényező, amivel az ember a saját szerencséjét megalapozhatja. A proaktivitás jellemzi őket az emberi kapcsolatok terén is, nem is szégyellősek, ha kapcsolatépítésről van szó. Kihasználnak minden lehetőséget, ahol használható ismertségekre tehetnek szert, és ezeket igyekeznek aktívan fenntartani.

A pozitív gondolkodás elengedhetetlen

Unásig mantrázott közhely, hogy pozitív gondolkodással többet el lehet érni. Bármennyire is ismert és kiüresedett tanácsnak tűnik, van valóságalapja. A sikeres emberek a nehéz munkahelyi időszak alatt is igyekeznek pozitív szemmel figyelik a világot. Hogy ez valójában mennyiben járul hozzá a sikerhez, remek kérdés, minden körülmények között jobb a negatív gondolatokat elkergetni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kreatív módon oldják meg a problémákat

Ha ismerünk sikeres embereket, akkor tudhatjuk, hogy a felmerült problémára általában nem a hagyományos módon reagálnak, gyakran valamilyen egyedi megoldással jönnek elő, és a olyan eredményt hoznak ki az adott helyzetből, amit mi magunk esetleg nem is láttunk megvalósíthatónak. Ezt egyébként mi is könnyen kipróbálhatjuk: nyugodtan térjünk el a megszokott megoldásoktól, és próbáljuk meg egyedileg megoldani a felmerülő kihívásokat. Egy azonban biztos, a panaszáradat biztosan nem visz minket előbbre.

A rugalmasság és nyitott gondolkodás segít

Ezt nem kell sokat magyarázni, a kellően rugalmatlan személyiségek aligha tudnak gyors és sikeres megoldást adni a felmerülő problémákra. Ha kellően gyorsan tudunk reagálni, és akár új, nem megszokott metódusokat is szívesen alkalmazunk, egészen biztosan eredményesebbek leszünk, bármilyen tevékenységet is folytatunk.

Az első megérzés mindig a legjobb

A sikeres emberek általában hallgatnak a saját megérzésükre. Feltehetően mindannyiunkkal megtörtént már, hogy felvetődött bennünk egy kósza gondolat, vagy valamilyen remek ötlet, amit meg kívántunk valósítani - egy percig. A sikeres ember meglovagolják ezeket a gondolatokat - természetesen lehet, hogy nem jön össze, ettől függetlenül az esélyt megadják maguknak. Azok a sikeres emberek, akiket a többiek szerencsésnek lát, valójában nem tartják magukat szerencsésnek, egyszerűen csak bíznak a saját elképzeléseikben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem