16 °C Budapest
15 százalékos minimálbéremelés jöhet

15 százalékos minimálbéremelés jöhet

2016. november 11. 15:49

A Pénzcentrum - meg nem erősített - iparági értesülései szerint jövőre 15 százalékos béremelés, 25 százalékos szakmai bérminimum emelés, továbbá 4 százalékos járulékcsökkentés jöhet.Friss! Iparági értesüléseinket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is megerősítette! További részletek a cikkben.


Jelenleg is zajlik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülése, amelyen a Pénzcentrum iparági értesülései szerint

  • 15 százalékos minimálbéremelésről,
  • 25 százalékos szakmai bérminimum emelésről,
  • 4 százalékos járulékcsökkentésről állapodtak meg a felek.

Ez azt jelentené, hogy a bruttó minimálbér 128 ezer forintra emelkedhet a jelenlegi 111 ezerről, míg a szakmai bérminimum 129 ezer forintról 161 ezerre emelkedhet a tervek szerint.

Az előzetes tájékoztatás szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter várhatóan 16 óra magasságában, a testületi ülést követően tart doorstep sajtótájékozatót.

Friss!

Varga Mihály délután 4 óra után nagyjából 10 perccel, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követően a Pénzcentrum fenti értesüléseit igazolta, emellett bejelentette, hogy

a jövő évi emelést 2018-ban 8 százalékos minimálbér-emelés, valamint 12 százalékos bérminimum emelés követheti.

Ha ez megvalósul, akkor 2018-ban a minimálbér 138 ezer forintra, míg a bérminimum mintegy 180 ezer forintra emelkedhet. Már, ha a munkaadók és a munkavállalók is elfogadják a kormány terveit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Olyan együttműködésben gondolkodunk, amely 6 év alatt 40 százalékos reálbéremelkedést jelent

- szögezte le Varga Mihály.

A szakszervezetek üdvözölték a döntést, sőt elmondták, hogy a kormány végső soron nagyobb emelést javasolt, mint amekkorát ők kértek.

A munkáltatók képviselői ugyanakkor a béremelési javaslat mértékével kapcsolatban szkeptikusak voltak. Közölték: Magyarországon általánossá válik a munkaerőhiány, és ez nem a minimálbéres és a garantált bérminimumos munkaköröket érinti elsősorban, hanem a jól képzett szakmunkások, mérnökök informatikusok terén van jelentős hiány. Ezért mindkét területen béremelési kényszer van a munkaadókon, ami szerintük egyben túl nagy teher, és a magyar kis- és középvállalkozások számára nem tartható.

A munkaadók ezért egyrészt a béremelés mértékének átgondolása mellett azt is kérik, hogy nagyobb járulékcsökkentést kapjanak, amire szerintük költségvetés helyzete lehetőséget is ad. Mindemellett pedig a versenyképesség növelését akarják, és

hatékonyságnöveléssel, beruházásokkal és automatizálássál kell mérsékelni a munkaerőhiányt és növelni a magyar termelékenységet!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?