-5 °C Budapest

5 lottómilliárdos, aki hónapok alatt elszórta a pénzét

2015. február 21. 07:02

Nagyon nem egyszerű dolog jól elkölteni egy milliárdos lottónyereményt - sokan képtelenek feldolgozni a hatalmas összeggel járó felelősséget.

Hosszú hónapok óta halmozódik az ötöslottó főnyereménye: ezen a héten 2,6 milliárd forintot nyerhet az, aki eltalálja mind az öt nyerőszámot.

A Pénzcentrum az elmúlt héten azt mutatta meg, hogyan érdemes jól elkölteni ennyi pénzt, hogyan fektessük be, milyen módon kamatoztassuk.

Most öt olyan lottónyertest mutatunk, akik hatalmas összeget nyertek, mégsem tudtak bánni vele. Volt, aki elbulizta, volt, aki a barátaira költötte, és volt olyan is, aki kidobta a nyertes szelvényt.

Fontos megjegyezni, hogy az angolszász országokra jellemző, hogy nyilvánosságra hozzák a lottónyertesek nevét. Magyarországon azonban megőrizhetik inkognitójukat az újdonsült milliárdosok, milliomosok - nagyon ritka, hogy valaki a nagy nyilvánosság előtt is felvállalja nyereményét.

5. Kétszer nyert, de eljátszotta

Az amerikai Evelyn Adams a nyolcvanas évek közepén kétszer is nyert a lottón, 1985-ben és 1986-ban. Összesen 5,4 millió dollárral (mai árfolyamon számítva 1,4 milliárd forinttal) lett gazdagabb.

Két év alatt azonban konkrétan az egész vagyonát eljátszotta - leginkább kaszinókban szórta a pénzt. Úgy tudni, azóta egy lepukkant lakókocsiban él.

4. Tragédia a hatalmas szerencse után

Gerald Muswagon 1998-ban 10 millió dollárt (2,7 milliárd forintot) nyert a kanadai lottón.

A férfi hét év alatt elbulizta és elitta a hatalmas vagyont. Ezzel a pazarlással viszont már nem tudott megbirkózni: 2005-ben szülei garázsában felakasztotta magát.

3.Takarítónő lett a milliomosból

Az is előfordul, hogy valaki egyszerűen túl fiatal egy nagy nyereményhez. Az angol Callie Rogers mindössze 16 éves volt 2003-ban, amikor 1,9 millió fontot (mai áron 788 millió forintot) nyert a brit lottón.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fiatal nő egyszerűen nem tudott bánni a pénzzel: bulizásra, utazásra, baráti ajándékokra költötte - és a gyerekeinek is megvett mindent. A hírek szerint jelenleg takarítónőként dolgozik, családjával nagy szegénységben él.

(A magyar szabályok szerint 18 év alattiak nem játszhatnak szerencsejátékot, így lottót sem.)

2. "A lottónyeremény a legrosszabb dolog volt, ami történhetett velem"

A texasi Billie Bob Harrell 1997-ben 31 millió dollárt (8,4 milliárd forintot) nyert a lottón. A férfi a nyeremény felvétele után azonnal elkezdte osztogatni a pénzt: adott a családjának, a barátainak, sőt, még a helyi gyülekezet javára is jótékonykodott.

Másfél év múlva gyakorlatilag semmije sem maradt. Mielőtt öngyilkos lett, egy ismerősének elmondta, hogy a lottónyeremény a legrosszabb dolog volt, ami csak történhetett vele.

1. A legnagyobb bukta

Minden idők legnagyobb fel nem vett lottónyereményeként tartja számon a szaksajtó azt az 1994-es brit esetet, amikor a szerencsés pár kidobta a nyertes szelvényt.

Martyn Tott és felesége családi számaikat játszották meg: a férj születésnapja (július 6), a feleségé (augusztus 7), a pár életkora, amikor találkoztak (23 és 32), és a férj nagymamájának házszáma (44). A számokkal mai árfolyamon átszámítva 1,3 milliárd forintot nyertek.

A szelvényt azonban kidobták, soha nem lett meg. Azt a lottótársaság is elismerte, hogy feladták a szelvényt, a pár tudta a feladás pontos időpontját, körülményeit, azt is tudták bizonyítani, hogy hétről hétre ugyanazokkal a számokkal játszottak. A hatalmas összeget azonban nem fizették ki nekik - jótékony célra fordították.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?