30 °C Budapest

Megszállták az adóellenőrök a turistahelyeket Budapesten

Pénzcentrum
2013. július 26. 12:05

Adóellenőröktől hemzsegnek az idegenforgalmi szempontból kiemelt fővárosi helyszínek. A folyamatos ellenőrzések dacára még mindig magas a mulasztások aránya.

A revizorok a foghíjtelkeken kialakított parkolókat, a nyári szezonhoz köthető turistaszolgáltatásokat vizsgálták. A számlaadási fegyelem betartása mellett azt ellenőrizték, hogy a vállalkozások bejelentették-e alkalmazottaikat, illetve a kereskedők a forgalmazott termékek eredetéről számot tudtak-e adni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 200 ellenőrzést végeztek. Az érintettek 37 százaléka nem adott nyugtát vagy számlát, s az esetek 43 százalékában késedelmesen vagy egyáltalán nem jelentették be az alkalmazottakat. A forgalmazott áruk eredetét érintő vizsgálatok még nem zárultak le.

KATTINTS! Brutális összegű bírság fenyeget: minden számlát őrizz meg!

A legtöbb szabálytalanságot a foghíjtelkeken parkolási szolgáltatást nyújtóknál észlelték a revizorok. A vizsgált esetek felében nem kaptak számlát, és az alkalmazottak sem voltak bejelentve, három helyszínen pedig telephely-engedély nélkül kínálták a szolgáltatást. A szuvenírárusok is csaknem minden második esetben mulasztottak, sőt két kontárt is találtak a revizorok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Többször adathiányos vagy hibás adatokat tartalmazó nyugtát adtak át számukra, illetve hat esetben nem egyezett a pénztárgépben regisztrált napi bevétel és a pénztárgépben ténylegesen található készpénz mennyisége.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?