Vintage Bank Sign

Indul a végső roham, most 120-200 ezer forintot is zsebre tehetsz, ha így igényled a babavárót

2023. november 29. 12:27

Már csak egy hónapig igényelhető a jelenlegi feltételekkel a babaváró hitel, így aki még ezekkel szeretné megkapni, hamar el kell indítani a folyamatot. A bankok túlnyomó többsége komoly jóváírásokkal készül az évvégi hajrára, a Bankmonitor gyűjtése szerint pénzintézettől függően 120 – 200 ezer forint visszatérítést kaphatnak jelenleg a párok. A jóváírásért cserébe elvárt feltételek azonban nem mindenhol azonosak.

A babaváró hitel 2024-ben is megmarad, ráadásul a maximális hitelösszeg 10 millióról 11 millió forintra emelkedik, ám míg jelenleg a feleség igényléskor nem töltheti be a 41. életévét, jövőre 30 év lesz a felső korhatár, ami komoly szigorítást jelent. Egyedi hitelszerződés-adatok alapján ugyanis az eddig kötött babaváró hitelek közel 60 százaléka esetében a nők életkora elérte vagy meghaladta a 30 évet a hitelfelvétel pillanatában, ami nagyságrendi becslést jelenthet arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben változhat a termék piaca a jövőben.

Akik még a jelenlegi feltételekkel igényelnének babaváró hitelt, nem késtek le semmiről, ugyanis a babaváró hitel elbírálási ideje maximum 10 munkanap, ráadásul a bankok szinte mindegyike különböző összegű jóváírásokkal igyekszik magához csábítani a fiatal házaspárokat. A jóváírásért cserébe elvárt feltételek azonban különbözőek: van, ahol ehhez számlát kell nyitni az adott banknál, de előfordul az is, hogy a babaváró minimális összegét határozzák meg ebben az esetben. (A bankok egy része a számlanyitásért magért is ad jóváírást, így ha mindenképpen kell számlát nyitni a babaváró jóváírásért cserébe, ezt is érdemes figyelembe venni.)

A Bankmonitor szakértői szerint a megfelelő bank kiválasztása azonban nem csak emiatt fontos, ugyanis a pénzintézetek hitelbírálati gyakorlata is nagyon különböző, így előfordulhat, hogy míg az egyik bank meghitelez egy párt, a másik kikosarazza őket, vagy csak kisebb összeget ad. És bár az elutasítást követően az igénylés beadható egy másik pénzintézethez, az idő rövidsége miatt érdemes elkerülni a felesleges köröket.

Gránit Bank: 200 ezer forint

A 2023. december 31-ig benyújtott babaváró kölcsönigénylésekre 200 ezer forint jóváírást ad a bank, amennyiben a folyósítás 2024. január 31-ig megtörténik. Maga a jóváírás a hitel folyósításának napján történik a kölcsönszerződésben szereplő, Gránit Banknál vezetett bankszámlára.

CIB Bank: 200 ezer forint

200 ezer forint jóváírást kaphatnak a párok a CIB Banknál vezetett folyószámlájukra akkor, ha 2023. december 3-ig igényelnek babaváró hitelt, a folyósítás pedig legkésőbb 2024. január 15-ig megtörténik. Bár az akció csak december 3-ig igényelhető, a bank valószínűleg ezt követően is ad majd kedvezményt, ám a pontos feltételekről mindenképpen érdemes a pénzintézet weboldalán tájékozódni.

K&H Bank: 160 ezer forint

A K&H Bank 160 ezer forint jóváírást ad az ügyfél hiteltörlesztésre szolgáló, K&H Banknál vezetett bankszámlájára a sikeres folyósítást követően akkor, ha a hitelösszeg legalább 10 millió forint. A kifizetésre a hitel folyósításának naptári negyedévét követő hónapban kerül sor. A K&H Bank akciója visszavonásig érvényes.

UniCredit Bank: 150 ezer forint

Az UniCredit Bank 150 ezer forintot ír jóvá az igénylő hitelszerződésben szereplő, akár más banknál vezetett bankszámláján akkor, ha a hitel legkésőbb 2024. január 31-ig befogadásra kerül, valamint a folyósítás 2024. február 29-ig megtörténik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

MBH Bank: 150 ezer forint

Az MBH Bank 150 ezer forint jóváírást fizet a 2023. december 31-ig hiánytalanul befogadott babaváró hitelekre abban az esetben, ha a hitel összege legalább 9 millió forint. A jóváírás az MBH Banknál vezetett, hitelszerződésben szereplő bankszámlára történik.

Erste Bank: 150 ezer forint

Az Erste Bank visszavonásig érvényben lévő akciója keretében 150 ezer forint egyszeri jóváírást fizet a folyósítást követően. Az akció visszavonásig érvényes, és ehhez önmagában nem elvárás a számlanyitás.

Raiffeisen Bank: 140 ezer forint

A 2023. december 31-ig befogadott és 2024. február 29-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított babaváró hitelek után 140 ezer forint jóváírást ad a Raiffeisen Bank. A kifizetés a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül megtörténik az adós által megadott bármelyik banknál vezetett számlára.

MagNet Bank: 120 ezer forint

A MagNet Bank 120 ezer forint egyszeri jóváírást ad a kölcsönszerződésben törlesztőszámlaként megjelölt MagNet Banknál vezetett fizetési számlára legkésőbb a folyósítást követő 30 napon belül. Feltétel, hogy az igénylés december 31-ig befogadásra kerüljön, a folyósítás pedig legkésőbb 2024. február 31-ig megtörténjen. Elvárás még, hogy a babaváró hitel összege elérje a 8 millió forintot, valamint az adósnak és az adóstársnak egyaránt fizetési számlája legyen a MagNet Banknál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm