33 °C Budapest
Ezért bukta el luxuslakását a legendás magyar sportoló

Ezért bukta el luxuslakását a legendás magyar sportoló

2014. december 13. 07:04

A héten végleg kiköltözött otthonából Mészöly Kálmán és felesége. A budai luxusingatlantól a tetemes adósságok miatt kellett megválnia a legendás sportolónak. A veterán futballistát annak ellenére szippantotta be az adósságspirál, hogy a devizahiteles elszámolás és forintosítás már a küszöbön áll.

Mészöly Kálmán feleségével, a korábbi válogatott röplabdázó, Bardi Gyöngyivel a XII. kerületi Virányos út 30. szám alatt lévő társasházban lévő, több mint 100 négyzetméteres lakásban élt - eddig. Bulvárlapok ugyanis arról cikkeztek a héten, Mészölyéknek költözniük kell. A napvilágot látott részletek szerint ugyanis képtelenek voltak tovább fizetni svájci frank alapú hitelük megnövekedett törlesztőrészeteit.

Megmenthette volna Mészölyéket az elszámolás és a forintosítás?

A veterán futballistát annak ellenére szippantotta be az adósságspirál, hogy a devizahiteles elszámolás és forintosítás már a küszöbön áll. Itt érdemes megjegyezni, hogy az elszámolási törvény kilakoltatási moratóriumot vezetett be - ami várhatóan a forintosítás után zárul le -, amiből az is gyanítható, hogy Mészölyéket nem kilakoltatták, hanem maguk döntöttek a költözés, és vélhetően az eladás mellett.

Kattints! Elfogadták! Mennyit, mikor kapnak vissza a devizahitelesek?

Vélhetően azért választhatta ezt az utat a legendás sportoló és felesége, mert az elszámolás és a forintosítás együttesen sem csökkentette volna már kölcsönük törlesztőrészleteit olyan mértékben, amit az idős sportoló házaspár havonta elbírt volna. Igaz, ahogy az alábbi videóban látható Mészöly már régebben is a váltás mellett tette le a voksát, ám ez jelen helyzetben valószínűleg kevés lett volna a boldoguláshoz.

Hogyan lakoltathatták ki Mészölyt?

Az egykori sztársportolót tehát nem kilakoltatták, hanem a lakását eladva fizethette ki a svájci frank alapú hitelét (vagy annak tetemes részét). Így ugyan megszabadult az adósságától, viszont elveszítette otthonát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legfrissebb adatok szerint jelenleg egyébként nagyjából 200 ezer ügy áll a kilakoltatási moratórium miatt, ezek várhatóan jövő év tavaszán indulnak újra. Ez esetben valószínűleg három lehetőségük lesz a nem fizető adósoknak:

  • A bank hagyja, hogy eladják a lakásukat, és abból kifizessék az adósságukat
  • Elárverezik a kérdéses ingatlant

A fő probléma a legutóbbi megoldással az, hogy az adós elveszíti az ingatlanját, ráadásul a lakás ára az esetek túlnyomó többségében nem is fedezi a tartozást. Ezt csak tetézi, hogy sok lakás együttes eladásakor az ingatlanárak a mélybe zuhanhatnak.

E tényezők miatt a piaci értékesítés, illetve az Eszközkezelő megoldása lehet a legjobb, viszont utóbbi esetében ekkora ingatlanmennyiséget az állami intézmény is nehezen tud majd felszippantani. Az ingatlanok kivásárlása ugyanis még a nyomott áron is hatalmas összegeket igényelne.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?