Mentik a devizahiteleseket Józsefvárosban

Pénzcentrum
2013. október 17. 13:33

Józsefváros Önkormányzata otthonmentési "akcióba" kezdett. Azokon a devizahiteleseken segít, akiknek az otthonára már rátette a kezét valamelyik bank. Ezek a családok az utcára kerülnének, ha nem kapnának mentőövet.

Elsőként dobott mentőövet Józsefváros Önkormányzata júliusban a kerületben élő devizahiteles családoknak - írja a jozsefvaros.hu. A Nemzetgazdasági Minisztérium március elején arra kérte az önkormányzatokat, hogy vállaljanak részt ennek a súlyos társadalmi problémának a közös megoldásában a tulajdonukban lévő üres lakások szociális alapú bérbeadásával. Józsefváros akkor 20 önkormányzati bérlakásra írt ki pályázatot. A pályázaton azok a józsefvárosiak indulhattak, akiknek a lakása devizahitel-tartozás miatt árverésre vár vagy már el is árverezték.

A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a háztartás legalább egyik tagjának rendszeres jövedelme legyen. Az otthonmentési pályázaton négyen nyertek bérleti jogot önkormányzati lakásra. Négy család menekült meg attól, hogy utcára kerüljön. A nyertesek közül ketten a Vajdahunyad utcába, egy család a Karácsony Sándor utcába, egy pedig a Dankó utcába költözhet, minimum egy évre.

A Józsefvárosi Önkormányzat novemberben újabb lakásbérleti pályázatot ír ki, így azok is otthonhoz juthatnak, akik most kimaradtak és a kilakoltatás réme fenyegeti őket.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25